Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El congrés del PSPV aprova la gestió de Ximo Puig amb un 28,3% de vots en contra

Els delegats voten l'informe de gestió de la direcció de Ximo Puig en el XIII Congrés del PSPV

Adolf Beltran

València —

La gestió de Ximo Puig al capdavant del PSPV-PSOE durant els últims cinc anys ha obtingut la nit del divendres, en la primera jornada del 13é congrés del partit, un total de 257 vots a favor, 106 en contra i 11 abstencions. Açò suposa que el president de la Generalitat ha rebut el suport d'un 68,7% dels delegats a la seua gestió, enfront d'un 28,3% que l'han rebutjat.

La votació de la gestió és un terreny en el qual els seguidors de Rafa García, l'alcalde de Burjassot que va ser rival de Puig en les primàries, han volgut evidenciar el seu descontentament. El propi García ha intervingut, a més d'altres delegats, per a criticar la gestió de la direcció del PSPV-PSOE i Puig li ha replicat.

El percentatge revela el pes que el sector que es va enfrontar a Puig en les primàries té entre els 448 delegats que participen en el congrés dels socialistes valencians que se celebra a Elx al llarg del cap de setmana. García va aconseguir en les primàries un 42,3% dels vots enfront del 57,7% que va fer possible la reelecció de Ximo Puig com a secretari general.

Etiquetas
stats