Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“La dimissió de Camps va ser el tret d’eixida del canvi polític”

Mónica Oltra, Ignacio Blanco i Josep Moreno amb Adolf Beltran i Àfrica Ramírez en la taula redona ‘La lluita que va fer possible el canvi. Crònica d’una legislatura decisiva (2011-2015)’

elDiariocv

València —

La Fira del Llibre de València –instal·lada als Jardins de Vivers– ha acollit aquest diumenge la taula redona ‘La lluita que va fer possible el canvi. Crònica d’una legislatura decisiva (2011-2015)’, amb la participació de tres veus significatives de la política valenciana que han analitzat les causes del canvi polític a la Comunitat Valenciana.

Així, moderats pel director d’eldiariocv.es, Adolf Beltran, i amb la participació d’Àfrica Ramírez, editora de Balandra Edicions, l’actual vicepresidenta del Consell i líder de Compromís, Mónica Oltra, i els exdiputats autonòmics Josep Moreno (PSPV) i Ignacio Blanco (Esquerra Unida), han oferit la seua visió en primera persona de la legislatura passada i de les decisions més decisives i polèmiques.

Oltra ha explicat que la dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat el juny del 2011 –imputat pel cas dels ‘vestits’ de què va ser declarat ‘no culpable’– va servir de “tret d’eixida” del canvi polític. “Va ser llavors que es va posar el germen del canvi que es va produir després”, ha assegurat la dirigent valencianista, que ha explicat que el Partit Popular “va perdre el relat i l’esquerra en va trobar un d’alternatiu que es va plasmar en el pacte del Botànic”.

Col·laboració entre els partits de l’oposició

Moreno, per la seua banda, ha destacat el treball de gent com Clara Tirado (PSPV), Mireia Mollà (Compromís) i Esther López Barceló (Esquerra Unida) en la legislatura passada, “a vegades treballaven com si foren del mateix partit”, una idea sobre la qual Oltra ha puntualitzat: “Diputats de diferents partits no competíem, col·laboràvem”. “No érem de partits distints, érem un equip”, ha puntualitzat Moreno.

En opinió del diputat socialista, la corrupció i el “balafiament valencià” no s’han de combatre perquè donen vots, “sinó perquè no acabe amb tot”, alhora que també ha tingut paraules per a l’expresident Alberto Fabra, “era molt inútil, tant que va tancar Canal 9 perquè no el veieren”.

Ignacio Blanco, per la seua banda, s’ha mostrat segur que no va ser la corrupció el que va fer perdre el PP, sinó que la clau va ser la crisi, que va fer “més receptiva” la gent, ja que els “discursos primaris” del PP “van deixar de funcionar quan va perdre Zapatero i va desaparéixer RTVV”. A més, ha lamentat: “Ens vam cansar de guanyar debats i perdre votacions” davant d’un Partit Popular que “no va governar, ocupava el poder”.

Etiquetas
stats