Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Un milió de pensionistes i dependents es beneficiaran de l’eliminació del copagament

El president de la Generalitat ha rebut en el Palau els representants de la Unió Democràtica de Pensionistes

elDiariocv

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que en el ple del Consell que se celebrarà el pròxim 29 de desembre s’aprovarà la supressió del copagament sanitari per als pensionistes i les persones amb discapacitat. Es tracta d’una mesura que, com ha assegurat el president, ja està prevista en els Pressupostos de la Generalitat i que s’implantarà a partir de l’1 de gener del 2016.

Així ho ha anunciat als mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president de la Unió Democràtica de Pensionistes, Carlos Luis Martín, i amb els presidents de les federacions provincials de València, Castelló i Alacant.

La supressió del copagament beneficiarà 850.000 pensionistes de la Seguretat Social amb pensions inferiors a 1.000 euros mensuals i, d’altra banda, 136.200 persones amb discapacitat menors de 18 anys amb una minusvalidesa reconeguda superior a 33% o majors de 18 anys amb un grau de minusvalidesa superior a 65%. Les persones amb discapacitat també rebran ajudes per a compensar els copagaments en els productes ortoprotètics.

Puig ha explicat que, en el cas dels pensionistes, totes les persones que tinguen una renda inferior a mil euros per mes “no hauran de pagar cap medecina, perquè és una qüestió de justícia”.

El president considera que aquesta mesura “és una qüestió bàsica i fonamental, perquè cal garantir que totes les persones seguisquen el tractament mèdic” que se’ls ha prescrit, ja que segons dades del mateixMinisteri de Sanitat, més de 300.000 persones a la Comunitat Valenciana han abandonat els seus tractaments mèdics perquè no poden pagar-los.

Ximo Puig ha expressat el seu desig que el pròxim Govern d’Espanya que eixirà de les urnes “faça també efectiva aquesta mesura per a tots i així aquestes ajudes deixarien de tenir sentit, però de moment ja podem garantir que tots els pensionistes i les persones amb discapacitat de la Comunitat Valenciana no hagen de pagar res per a tenir la cobertura farmacèutica necessària”.

El cap del Consell també ha manifestat la seua preocupació pel fet que la mitjana de les pensions en la Comunitat estiga per davall de la mitjana nacional, una qüestió que pot anar a pitjor si continua la devaluació salarial.“Aquest és un tema d’Estat i és fonamental que el nou Congrés dels Diputats referme l’acord del Pacte de Toledo per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions públic”.

En la reunió mantinguda amb els representants de la UDP han acordat obrir una mesa de diàleg permanent amb la Unió Democràtica de Pensionistes amb l’objectiu de buscar fórmules que milloren la interacció i la recerca de solucions dels problemes de les persones grans.

Etiquetas
stats