Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

2.600 afiliats votaran en les primàries del PP de Castelló, lluny dels 14.000 dels quals presumia Carlos Fabra

Miguel Barrachina, candidat a president del PP de Castelló.

Belén Toledo

Castelló —

Els militants del PP en la província de Castelló estan cridats a votar el dijous 11 de maig per a triar al seu nou president. El resultat es coneix per endavant, ja que hi ha un únic candidat, el diputat nacional Miguel Barrachina. Ell és l'únic que aspira al càrrec després de la renúncia a repetir de l'actual dirigent, Javier Moliner. Així les coses, la peculiaritat del procés no està en el recompte final sinó en els votants. Concretament, en el seu nombre.

Segons les notes de premsa emeses pel partit, Barrachina va presentar recentment 2.487 avals per a presentar-se com a candidat a liderar el partit. La xifra és el 95% dels afiliats de la província de Castelló amb dret a sufragi en aquestes eleccions primàries per estar al corrent del pagament de les quotes, que en total són 2.600.

Les xifres de Fabra

La quantitat contrasta amb la que la formació feia pública durant els anys en els quals el seu líder era Carlos Fabra, expresident de la Diputació de Castelló i que en l'actualitat compleix condemna per frau fiscal. A la fi de 2009, Fabra es vantava de tenir 14.000 afiliats en la província i va anunciar una campanya per a aconseguir els 20.000, segons va informar el Periòdic Mediterráneo.

La xifra era també molt alta a nivell autonòmic, segons els portaveus populars de l'època. El 2012, la seu del PP en la ciutat de Castelló va albergar un acte en el qual es va atorgar el carnet d'afiliada número 142.000 del partit a nivell autonòmic a una jove castellonenca. El 2015, Alberto Fabra, expresident del PP regional, va afirmar que la formació comptava amb 150.000 afiliats a la Comunitat Valenciana.

Cinc anys després, les eleccions primàries celebrades en el PP autonòmic i provincial han obligat el partit a comptar només amb aquells afiliats amb activitat real. És a dir, que paguen la seua quota. En el cas de les eleccions que van validar recentment el lideratge d'Isabel Bonig, presidenta autonòmica, els militants que es van inscriure en el procés van ser 8.690, lluny dels 142.000 dels quals es va presumir el 2012, i també dels 150.000 que va anunciar Alberto Fabra el 2015.

La verificació va delmar el cens

A Castelló, fonts del partit confirmen que hi ha hagut un procés de verificació del pagament de la quota per part dels afiliats per a elaborar el cens de persones que finalment podran votar en l'elecció de Barrachina. El resultat ha sigut que 2.600 persones han aportat els 12 euros anuals que demana la formació.

El passat 18 d'abril, el candidat va reconèixer una baixada del nombre de militants, encara que no va donar xifres. La raó que va aportar el candidat és aquesta: “tenim 532 regidors. Moltes vegades la família es dóna d'alta i s'afilia. Després passa el temps, el militant segueix d'alta però el nombre real dels que paguen la quota és molt inferior”.

Etiquetas
stats