Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Protesta en la presa de Contreras contra la nuclear de Cofrents

Pancartes de protesta contra la nuclear de Cofrents en la presa de Contreras.

elDiariocv

Si es trenca és un altre Fukushima“ i ”Tanquem Cofrents“ són els lemes de sengles pancartes que activistes de Marfull-Acció Ecologosta-Agró han penjat aquest dissabte en la presa de Contreras per a advertir del perill que representaria un accident que causara una inundació sobre les instal·lacions de la central nuclear de Cofrents.

La protesta forma part de la campanya que la plataforma Tanquem Cofrents desenvolupa contra el projecte d'Iberdrola d'instal·lar un Magatzem Temporal Individualitzat de residus en la central nuclear de Cofrents. Els activistes assenyalen que el desastre de Fukushima Dalichi es va produir a causa d'un tsunami que va colpejar la instal·lació en 2011 i recorden que el 1982 la coneguda com pantanada de Tous, en solsir una presa en un episodi de pluges torrencials, va inundar el recinte de Cofrents i va causar la mort a nou treballadors que estaven construint la central nuclear.

“El risc d'accident contínua vigent a Cofrents”, ha assenyalat Acció Ecologista-Agró, atès que la central està construïda prop del riu Xúquer, en una zona inundable segons el Patricova (Pla d'Acció Territorial contra el Risc d'Inundacions a la Comunitat Valenciana).

“En cas d'accident en les preses de Contreras o Alarcón”, ha afegit l'organització ecologista, “tot el complex podria quedar inundat, tal com va ocórrer durant les pluges torrencials del 1982”.

Els activistes s'oposen a la construcció del dipòsit temporal de residus a Cofrents, que pretén fer possible la prolongació de la vida de la central nuclear.

 

Etiquetas
stats