Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ribó no va vulnerar la privacitat de Barberá en denunciar les seues despeses ‘de luxe’

L’alcalde, Joan Ribó, i el regidor de participació i innovació, Jordi Peris, durant la roda de premsa

Moisés Pérez

València —

Davant de la revelació de despeses ‘sumptuoses’ i ‘de luxe’ de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, feta per Compromís –batejada com a ‘Ritaleaks’–, el PP va actuar. Per mitjà de la llavors regidora d’innovació, Beatriz Simón, va denunciar l’alcalde actual de València i llavors portaveu de la coalició en l’oposició, Joan Ribó, davant de l’Agència de Protecció de Dades. Esgrimien que allò que s’havia revelat era privat, confidencial.

No obstant això, en un informe que ha fet públic el mateix Ribó es dóna la raó a l’alcalde i es desestimen els arguments aportats al seu moment per Simón. La contestació de l’organisme oficial desmunta la denúncia dels populars i afirma que la revelació de les despeses de Barberá està emparada per la llei i que no hi ha vulneració de les dades. Tot plegat, signat per la directora de l’ens, Mar España, que va ocupar un càrrec en el Govern de Castella-la Manxa de María Dolores de Cospedal.

L’informe recorda que, com que són despeses vinculades a la gestió pública i relatives a un personatge de rellevància pública, preval el dret a la informació sobre la privacitat. “Les persones que actuen en l’àmbit polític i públic, i també les que ocupen càrrecs de rellevància, són subjectes a una exposició més gran de les seues dades davant de l’opinió pública, i disminueix, a partir d’aquesta activitat voluntària, la privacitat de les seues dades i actuacions”, indica el document. Pel que fa a les dades sobre els funcionaris que consten en la informació feta pública, com que són de caràcter accessori, tampoc no impliquen vulnerabilitat.

A més, l’ens oficial certifica que l’accés a aquesta informació “no consta com a il·legítima” i que Compromís, com a partit polític, té dret a revelar pels seus canals de comunicació la informació a què ha accedit, tal com estableix la Constitució espanyola.

“La resposta critica l’opacitat de l’anterior equip de govern del PP”, ha censurat Ribó. De fet, l’Agència de Protecció de Dades recorda que hi ha “una obligació de transparència en la informació pública que afecta totes les administracions i que es projecta, especialment, en la gestió econòmica i pública, com la que consta en el document difós, referit a la contractació administrativa”. “Demanem a la regidora Beatriz Simón i al PP que es retracten de la denúncia”, ha demanat l’alcalde. “Que en reconeguen l’opacitat”, ha reclamat.

“Que Rajoy pague el deute de Fira València”

Ribó, al seu torn, ha aprofitat la visita de Mariano Rajoy d’aquest cap de setmana per a posar deures al president del Govern. “Demane a Rajoy que pague el deute que té el PP amb Fira València”, ha reclamat. “Mira si no se’n refien, del PP, que la Ciutat de les Arts li’n reclama el pagament per avançat”, ha expressat en to sarcàstic. “També demane a Rajoy que reconega l’opacitat amb què ha governat el PP de València”, ha rematat les seues peticions.

Si contra aquest informe de l’Agència de Protecció de Dades es pot interposar recurs, Ribó hi ha assenyalat que “em sembla que no”. “Seria divertit que l’interposaren”, ha sentenciat. Un document que implica un altre colp per als populars de la ciutat, que ja n’acumulen uns quants durant aquest mandat.

Etiquetas
stats