Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat preveu augmentar la plantilla de l'hospital de la Ribera després del rescat

Narcís Álvarez, secretari autonòmic de Salut Pública.

Laura Martínez

Sanitat reitera el seu compromís amb els treballadors de l'hospital de la Ribera i insisteix en la reversió del model: “L'1 d'abril l'hospital de la Ribera serà públic sí o sí”, ha assenyalat el secretari autonòmic de Salut Pública. Narcís Álvarez ha acudit aquest dilluns a les Corts Valencianes a explicar -després d'acumular quasi 5 peticions de compareixença- la reversió dels hospitals del 'model Alzira', gestionats per Ribera Salud.

El responsable de la conselleria fins i tot ha apuntat a un augment de la plantilla de l'hospital. “Hi treballen 200 hores més l'any i són un 20% menys de treballadors”, per la qual cosa “és possible que calga augmentar la plantilla” per a equiparar-la al ràtio de la pública. Així mateix, ha recordat que el pròxim 6 d'abril representants de Sanitat mantindran una reunió amb els sindicats del centre privatitzat i el comitè d'empresa per a aclarir el full de ruta.

A preguntes del PP i Ciutadans sobre com es desenvoluparà el procés de reversió, el dirigent s'ha remès a la documentació enviada la setmana passada al departament de Salut de l'hospital. Les normes del rescat, remeses a través d'una missiva, preveuen que des de l'1 d'abril de 2018 “l'adjudicatari lliurarà l'edifici, instal·lacions i equipament en bon estat de conservació” i l'Administració en podrà exigir la reparació o reposició si estiguera deteriorat.

A més, Ribera Salut haurà de facilitar a la conselleria tota la informació que li requerisca per a assegurar una transició adequada i es podran crear grups de treball bilaterals, en funció de les necessitats d'aclarir qüestions i dubtes que puguen sorgir.

Des del PP, la diputada María Remedios Yáñez ha criticat que a hores d'ara la conselleria encara no tinga un full de ruta per a la reversió i per als treballadors: “la ruta perfecta ni va estar, ni està ni estarà; sí la ruta sectària i nociva”, ha indicat respecte a la informació que consta en la pàgina web de la Generalitat, que a parer seu no sap “el què vol fer” en aquest departament de salut. Álvarez li ha respost que són “el millor agent de màrqueting de la Ribera” i que “quan vagen els posaran la catifa roja” en l'hospital privatitzat. A més, ha retret als diputats populars que “quan la UDEF va registrar la conselleria de sanitat van preguntar per la seua gestió”.

Des de Ciutadans consideren que “és necessari llançar més llum sobre el tema” i denuncien la falta d'informació del Consell sobre. També mostren la seua preocupació perquè l'hospital genere recursos des del contenciós administratiu fins als d'inconstitucionalitat.

Etiquetas
stats