Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València estrena sense cost addicional el primer semàfor de la ciutat amb silueta femenina

El semàfor nou amb la silueta de dona.

Carlos Navarro Castelló

“L’objectiu d’aquesta mesura és fer visible en el disseny dels espais de la ciutat que les dones també hi han de comptar; es tracta d’una iniciativa modesta, però que té aquesta càrrega simbòlica de manifestar la voluntat que hi ha a l’Ajuntament de València de fer polítiques d’igualtat en tots els àmbits”.

D’aquesta manera ha explicat la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, el sentit del nou semàfor amb silueta femenina que s’ha instal·lat hui dilluns al pas de vianants del carrer de Xàtiva, al costat de la plaça de Bous.

Tal com ja va informar eldiario.es, aquesta mesura s’estendrà a 20 discos més de la ciutat, sempre mantenint la política d’incloure-hi les dues siluetes, la de l’home i la de la dona, una en cada costat del carrer.

Sobre la polèmica generada per la identificació de la dona amb una silueta amb falda, Lozano ha comentat que “és una icona amb què culturalment es reconeix la figura femenina i no té res a veure amb el fet si les dones porten falda o deixen de portar-ne o si porten els cabells llargs o curts; és una icona que culturalment reconeix tothom i ha de ser fàcilment llegible per les persones que passen pel carrer”.

D’altra banda, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha informat que aquesta iniciativa no comporta cost addicional per a les arques públiques.

En aquest sentit, ha explicat que en el contracte amb l’empresa ETRA, que té adjudicada la gestió i el manteniment de tota la senyalització viària de la ciutat fins al 2018 a raó de 5,3 milions d’euros l’any, està inclosa la renovació de discos vells per uns altres amb tecnologia LED; per això des d’ara els que s’aniran canviant seran els que incorporen la silueta femenina.

Etiquetas
stats