Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

30 simpatitzants protesten contra el nepotisme de Podem en la seua seu de València

elDiariocv

Uns 30 simpatitzants de Podem es van concentrat aquest dissabte davant de la seu del partit a València per protestar contra el clientelisme, el nepotisme i l’autoritarisme de la direcció autonòmica del partit i demanar la dimissió d’Antonio Montiel, el secretari general.

Els manifestants van portar cartells molt crítics amb la direcció valenciana del partit: “No al nepotisme en Podem”, “No volem una nova casta”, “Aquest Podem no ens representa”, “En Podem, no al clientelisme” o “Mai més Podem sense la gent”.

El detonant de la protesta, desvinculada de la pugna oberta entre Pablo Iglesias i Iñigo Errejón per a marcar el futur del partit, han estat diverses contractacions fetes pel partit per a reforçar la seua estructura, fins ara precària i basada en el voluntarisme.

Els crítics creuen que s’han fet quasi a dit, sense criteris de valoració clars, amb falta de transparència, improvisació i sense respectar la netedat en els processos. Un manifest que denuncia els fitxatges en diverses àrees del partit –participació, formació, cultura, municipalisme o organització– l’han signat per un centenar de militants, entre ells, uns quants antics membres de la secretària d’Organització o Esperanza Sanz, membre de la direcció valenciana, el Consell Ciutadà.

La direcció nega les crítiques amb rotunditat i defensa la netedat del procés de contractació, els tribunals de la qual, diuen, tenien presència de càrrecs de Podem escollits a l’atzar. La denúncia sobre fitxatges de gent pròxima a alts càrrecs del partit –Àngela Ballester, diputada en el Congrés i membre de la direcció estatal, o Fabiola Meco, portaveu adjunta en les Corts Valencianes– seria falsa o una simple exageració.

La protesta d’aquest dissabte no ha tingut el suport del sector crític a Montiel, la gestió del qual està sent dura: a més de torejar amb el malestar de part de la direcció i el grup parlamentari, Podem ha destituït la seua cúpula a Alacant per un frau, ha expulsat del seu grup parlamentari una diputada i el secretari general va destituir de manera traumàtica la secretària d’organització, Sandra Mínguez. La vida no és fàcil en la nova política.

Etiquetas
stats