Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dos síndics i un ministre

Els portaveus del PSPV i de Compromís en les Corts, Manolo Mata i Fran Ferri

Miguel Giménez

València —

A penes dues setmanes després que ho fera la presidenta del PP valencià i portaveu popular en les Corts, Isabel Bonig, dimecres es reuniran a Madrid amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, Manolo Mata i Fran Ferri, síndics del PSPV i de Compromís –els partits que formen el Consell del Botànic. Hi ha dos temes de què es vol tractar: el finançament autonòmic i el futur de la nova RTVV. I tot això emmarcat en una història de desavinences entre l’executiu de Mariano Rajoy i la Generalitat Valenciana.

L’entrevista, que va ser sol·licitada després de la reunió que van mantenir Montoro i Bonig coincidint amb l’acte reivindicatiu convocat per Ximo Puig a la capital, vol aconseguir del titular d’Hisenda un compromís per a solucionar “la falta d’inversions i la situació d’infrafinançament a què estem sotmesos els valencians”, com ha explicat Mata, que ha lamentat que l’executiu –ara en funcions– “no ha volgut escoltar-nos cada vegada que hem anat a reclamar-les al Congrés dels Diputats”.

A més, els portaveus del PSPV i de Compromís volen reclamar al ministre en funcions que el Govern assumisca les sancions imposades per la Unió Europea per la “gestió tan defectuosa dels seus companys de partit”, i també li volen dir que el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) no es pot utilitzar com si es tractara d’un “senyor feudal”, “que obri i tanca l’aixeta segons els seus interessos particulars”.

Inflexibles sobre RTVV

El síndic socialista també s’ha mostrat contundent en assegurar que seran “inflexibles” sobre la nova RTVV i sobre les “pedres” que “tant el PP com el Govern van posant en el camí per a impedir que torne a obrir-se”, perquè “no tolerarem les ingerències del Govern, ja que aquest parlament ha aprovat una llei amb majoria absoluta que té totes les garanties jurídiques i legals necessàries”.

Etiquetas
stats