Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat Valenciana davant l'atemptat de Barcelona: “Avui, més que mai, cal combatre l'horror amb la paraula”

.

elDiariocv

“Avui, més que mai, cal combatre l'horror amb la paraula”, ha assenyalat la Generalitat Valenciana en una nota de condolença publicada en la seua pàgina web oficial poques hores després de l'atemptat de Barcelona, que s'ha cobrat la vida de 13 persones i ha causat desenes de ferits.

La Generalitat ha mostrat la seua ferma condemna de l'atemptat i ha traslladat la seua solidaritat a les víctimes i els seus familiars, així com el “suport a tot el poble català en aquests moments de dolor”. El Consell ha expressat la seua  “consternació” i ha oferit la seua col·laboració a la Generalitat de Catalunya, al temps que convocava aquest divendres a les 12.00 una concentració davant el Palau.

El president valencià Ximo Puig ha estat tota la vesprada d'aquest dijous seguint les notícies que arribaven de Barcelona i ha expressat a través de les xarxes socials la seua preocupació: “Pendents del que ha passat a Barcelona, tota la nostra solidaritat”.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, que es trobava de visita a Benicàssim, ha difós el seu suport als famiiares i amics de les víctimes, ha instat a tots a seguir les recomanacions dels equips d'emergència i ha enviat un missatge de “força Barcelona”.

Oltra, que està al capdavant del Consell en aquesta segona quinzena d'agost, s'ha posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya. El vicepresident català, Oriol Junqueras, ha agrait públicament la seua trucada, així com la de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

També el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va enviar un missatge de solidaritat de la institució amb les víctimes i va escriure en Twitter: “En aquests moments tan dolorosos, el meu reconeixement a tota la gent de Barcelona que treballa per atendre a les víctimes”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, que es va mantenir en contacte amb l'equip de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha convocat per a aquest divendres un minut de silenci a les 12.00 davant l'Ajuntament “en repulsa de l'atemptat i en solidaritat amb les víctimes”. L'equip de govern municipal va informar que Ribó i la regidora de seguretat ciutadana, Anaïs Menguzzatto, es van posar en contacte amb el delegat i el subdelegat del Govern. “Les dues institucions han establit posicions comunes i treballen per a garantir la seguretat dels valencians”, va assenyalar l'ajuntament.

L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, i la de Castelló, Amparo Marco, també van expressar la seua solidaritat amb Barcelona i han convocat concentracions de silenci al migdia d'aquest divendres davant els seus ajuntaments.

Dirigents de tots els partits i càrrecs de la pràctica totalitat de les institucions valencianes van expressar el seu dolor per l'atemptat de Barcelona i la seua solidaritat amb les víctimes, mentre seguien al minut l'evolució de les informacions que arribaven de Catalunya.

La presidenta del PP en la Comunitat València, Isabel Bonig, es va confessar “trista i preocupada” al mateix temps que expressava el seu rebuig al terrorisme.

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va expressar “tot el suport per a víctimes, servidors i autoritats”, mentre el PSPV-PSOE declarava la seua “ferma condemna” de l'atemptat i agregava: “Sempre units davant la barbàrie”.

Compromís va llançar un missatge en el qual es llegia: “L'alegria guanyarà a la por, l'amor a l'odi i la llibertat a la barbàrie. Barcelona guanyarà”.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, va enviar a Barcelona “tot el suport, respecte i prudència per a aquests moments”.

També Ciutadans va expressar el seu va rebutjar de l'atemptat i la seua solidaritat amb els afectats, així com els presidents de les tres diputacions valencianes i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que va expressar el seu estat d'ànim en un missatge en Twitter: “Quina pena!”

Etiquetas
stats