Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

València gasta 2 milions d'euros en la retirada de 900 tones de tovalletes

Extraccció de tovalletes del col·lector nord.

Carlos Navarro Castelló

Com si d'un autèntic cuc gegant de tovalletes higièniques es tractara, l'Ajuntament de València ha retirat en el que va d'any un tap d'un quilòmetre de longitud d'aquest residu, al costat d'uns altres com bastonets per a les oïdes, fil dental o preservatius, del col·lector nord de la ciutat.

Segons ha informat aquest dimecres el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, aquesta actuació extraordinària ha suposat fins ara un cost de 2 milions d'euros i s'han retirat un total de 900 tones.

Aquesta despesa, en ser extraordinària, s'afegeix al cost general del manteniment del clavegueram de la ciutat que gestiona Acciona, per valor de 10 milions d'euros l'any.

Sarrià ha explicat que fins ara s'ha alliberat la part del col·lector que discorre sota el vell llit del riu des de la zona nord fins a la Ciutat de les Ciències, però que els treballs seguiran l'any que ve fins netejar el tram que va del complex turístic a la depuradora de Pinedo, per la qual cosa la despesa anirà en augment en funció del volum de residus per retirar.

El regidor ha explicat que aquest producte, a més de col·lapsar els col·lectors, danya les estacions de bombeig, molt importants per a portar les aigües fecals fins a les depuradores. Una de les que ha patit danys per aquest tema ha sigut la de Gascó Oliag.

Davant aquesta situació, el regidor ha presentat una campanya de conscienciació en què, sota el lema 'Tovalletes al fem', pretén que els ciutadans coneguen els problemes que genera l'abocament d'aquest producte al vàter i que s'acostumen a tirar-lo a la brossa.

A més, ha recordat que mitjançant una moció aprovada en el ple de l'Ajuntament, es va instar el Govern a obligar les empreses que comercialitzen aquestes tovalletes a indicar de forma clara que s'han de tirar a la brossa, mentre no siguen biodegradables.

Etiquetas
stats