Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Anticorrupció obri diligències per a investigar la trama de Fitur en Alacant

Mireia Mollà, José Manuel Dolón, Gerard Fullana, Josep Bigorra i Àgueda Micó en la seu de Compromís a Alacant.

elDiariocv

La Fiscalia Anticorrupció ha admès la denúncia presentada per Compromís sobre irregularitats en contractes de la Diputació d'Alacant per a Fitur i altres fires turístiques amb una trama d'empreses durant l'època de José Joaquín Ripoll com a presidenmt de la Diputació d'Alacant i ha obert diligències d'investigació sobre el cas.

Així ho han revelat aquest dilluns dirigents de la formació en una roda de premsa en la qual han participat el portaveu en la Corporació provincial, Gerard Fullana, la diputada autonòmica Mireia Mollà, la secretària d'organització de Compromís, Àgueda Micó, el portaveu a Benidorm, Josep Bigorra, i l'alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón, dels Verds, entre altres.

Les irregularitats denunciades per Compromís se centren en el període de 2004 a 2009 i es concreten en el fraccionament de contractes per sota del màxim de 12.000 euros vigent en aquell moment, adjudicacions sense publicitat, concursos als quals es van presentar empreses de la mateixa trama i baremacions que acabaven atorgant el contracte a l'oferta més cara.

Les irregularitats s'haurien produït en el Patronat de Turisme Costa Blanca, mentre era presidit per Ripoll, amb Sebastián Fernández com a diputat de Turisme, i impliquen a les empreses Equipament Integral per a Stands Molins, SL, i d'Exporigging, SL, ambdues administrades pel matrimoni format per Javier Molins Zufiria i Mercedes Lasa Morán, amb seu social a Bilbao. Les dues societats eren ja investigades per un jutjat d'Oriola al costat d'altres en relació amb una trama d'empreses per contractes per al pavelló de Fitur i altres certàmens.

Després d'aqueixa primera denúncia, Compromís ha detectat contractes suposadament irregulars també en l'Ajuntament de Torrevella, al qual les empreses de la trama van facturar 1,3 milions d'euros, i en l'Ajuntament de Benidorm, al qual van facturar 1,6 milions d'euros.

Etiquetas
stats