Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La tresorera del PP nega haver tingut accés als comptes del partit a València, investigats per finançament il·legal

La tesorera del PP, Carmen Navarro, acude a a los juzgados de València para declarar como investigada por el caso Imelsa

Sergi Pitarch

La tresorera nacional del PP ha al·legat aquest dilluns, en declarar com a imputada en una investigació sobre el pretés finançament il·legal del partit a València, que no tenia accés als comptes locals de l’organització. Carmen Navarro ha assegurat que no va sospitar res sobre la campanya del PP que liderava l’alcaldessa de València Rita Barberá el 2015 perquè en l’organització nacional tenien un “matalaf” de dos milions d’euros que encara podien gastar-se en el conjunt de les campanyes locals i no s’havia arribat al límit legal.

Navarro ha acudit als jutjats de València per declarar com a imputada en una de les peces del cas Imelsa en què s’investiga un pretés delicte de finançament il·legal del PP a través de comissions il·legals, falsejament de contractes públics i blanqueig de capitals.

Navarro s’ha presentat en el jutjat a les 10.40, vint minuts abans de la citació, escortada per un militant del PP que anava apartant els periodistes, i no ha fet declaracions als mitjans de comunicació. L’interrogatori ha durat dues hores i ha contestat les preguntes de totes les parts, menys de l’acusació que exerceix l’Ajuntament de València.

Després de la declaració, ha abandonat el recinte de la Ciutat de la Justícia de València per la zona del jutjat de guàrdia per eludir els periodistes. Una maniobra que està prohibida pel Deganat dels jutjats valencians.

El PP, un “partit cascada”

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València té obertes diverses causes relacionades amb pretesos casos de corrupció vinculats a diverses administracions controlades pel PP, entre les quals pretesos delictes electorals en les eleccions municipals del 2011 i del 2015.

Navarro ha hagut de respondre a preguntes sobre el control que havia d’haver exercit el PP nacional en els comptes vinculats a despeses electorals i ella, concretament, en qualitat d’administradora d’aquests comptes.

La tresorera, durant la seua declaració, ha descrit el PP, en el funcionament econòmic, com “un partit cascada”. Es referia al fet que els responsables per delegació són els gerents provincials, que reten comptes en dues reunions anuals a la tresorera perquè ella formalitze la comptabilitat del conjunt de l’organització.

Etiquetas
stats