Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Adéu al mite de la impunitat dels ciclistes: 522 multes en set mesos

Dos ciclistes s’encreuen en un pont de València

Carlos Navarro Castelló

València —

La sensació de permissivitat policial envers el col·lectiu ciclista que té una part de la societat valenciana no s’acaba de correspondre amb la realitat.

Fonts de la Policia Local han informat que en el que portem d’any han sancionat a 522 ciclistes per haver incomplit la normativa.

En concret, del total de denúncies, 262 són per no portar casc de protecció (és obligatori per a menors de 16 anys), 161 per circular per voreres i jardins, 37 per circular en sentit contrari, 28 per anar utilitzant auriculars, 17 per circular de manera temerària i 17 més per “altres motius”.

D’altra banda, en el mateix període els agents han posat 228 multes a motoristes per haver estacionat de manera indeguda. Tant en aquest cas com en el dels ciclistes les sancions poden arribar a 200 euros.

Com va avançar eldiario.es, l’Ajuntament va iniciar el juny una campanya per a controlar el compliment de la normativa envers tots dos mitjans de transport.

En el cas de les bicis, a més, es fa a hores d’ara una acció de difusió mitjançant el repartiment de fullets per a informar del que estableix la llei quant al seu bon ús.

La situació és especialment complicada pel que fa a les motos, a causa de l’escassetat de places en superfície.

Encara que en els últims mesos se n’han creat un gran nombre en l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, de les Torres de Serrans, a l’Eixample, i més recentment als carrers Ermita de Sant Jaume i Avellanes, la ciutat té al voltant de tan sols 2.500 espais pintats a la calçada per a aparcar-les, per a 77.526 motos matriculades.

Normativa per a motos i bicis

Segons l’ordenança de Circulació, les motos podran aparcar paral·leles al rastell en voreres de més de 3 metres d’amplària i en semibateria quan tinguen més de 6 metres.

Queda prohibit deixar-les en carrers de vianants, excepte autorització expressa, i a menys de dos metres de passos de vianants i de les parades de bus i metro.

En el cas de les bicis, la normativa municipal prohibeix als ciclistes circular per les voreres i els parcs (excepte els autoritzats mitjançant un senyal).

A més, hauran de portar una peça de roba reflectora a les nits. Tampoc podran conduir beguts ni escoltant música amb auriculars. Sí que estaran autoritzats per a anar per carrers de vianants amples, encara que donant prioritat al vianant.

Etiquetas
stats