Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Ribó precinta de manera simbòlica el CIE de València “pel seu caràcter racista”

L’alcalde de València, Joan Ribó, amb membres de la Campanya CIE No, en l’acte de precintament del CIE de Sapadors

Carlos Navarro Castelló

València —

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest dimecres a la vesprada en l’acte de protesta contra la imminent reobertura del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors, organitzat per la Campanya CIE No.

Els participants han escenificat de manera simbòlica el precintament del recinte, segons Ribó, “pel seu caràcter racista”, ja que els interns solen ser detinguts “sense haver comés cap delicte, tan sols per la seua aparença física i per no tenir els papers en regla”.

Segons Ribó, “aquests centres no haurien existir perquè no reuneixen les condicions mínimes exigibles”.

Com a alternativa, Ribó ha proposat que des del Govern central es regulen “els fluxos migratoris des del respecte als drets humans”.

El CIE de Sapadors va tancar les portes fa unes quantes setmanes per una altra plaga de xinxes, però des de la Campanya CIE No han alertat que podria obrir de nou aquest mateix dijous.

Des de l’entitat han denunciat que es produeixen violacions de drets fonamentals, on les persones privades de llibertat han de fer les necessitats en bosses de plàstic a la nit o estan sotmeses a les picadures de xinxes (des de fa més de dos anys no s’han pogut eradicar), i on, entre altres, hi ha múltiples denúncies de maltractaments, tortura i tractes vexatoris.

La polèmica sobre el funcionament d’aquests centres ha cobrat força a tot Espanya des del motí de fa dies escassos al CIE d’Aluche, on 39 algerians van romandre de nit i “a la intempèrie” durant onze hores al terrat.

Etiquetas
stats