eldiario.es

Menú

Manuela Carmena dóna suport a la proposta de València per a cobrar l’IBI a l’Església

L’alcaldessa de Madrid es mostra favorable al cobrament del tribut als immobles que no siguen de culte de qualsevol confessió

Joan Ribó ha demanat més autonomia financera per als ajuntaments en l’inici de les Jornades Municipalistes que se celebren a la capital valenciana

- PUBLICIDAD -
Joan Ribó y Manuela Carmena atienden a los medios

Joan Ribó i Manuela Carmena atenen els mitjans @AhoraMadrid

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, s’ha mostrat favorable al cobrament de l’impost sobre béns immobles (IBI) a l’Església i a la resta de les confessions, en el cas dels immobles que no estiguen destinats al culte.

Aquest serà un dels temes que es tractaran aquest dijous i divendres al Palau de Congressos de València, en el marc de les Jornades Municipalistes que tot just s’han encetat.

L’alcaldessa de Madrid s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió abans d’accedir al recinte, en companyia del primer edil de València, Joan Ribó: “Són temes necessaris que hi haja una homogeneïtat en la tributació de tots els béns, sense perjudici que estiguen destinats a culte de qualsevol confessió”, ha dit Carmena.

De la seua banda, Ribó ha comentat la importància que tindran aquestes Jornades per a reivindicar un finançament millor per als ajuntaments, així com també més autonomia per a gestionar els recursos propis.

Segons Ribó, “els ajuntaments no són deficitaris i a pesar d’això, determinades lleis de l’Estat, com la Llei de racionalització, impedeixen que destinem el superàvit a temes com el foment de l’ocupació o la millora de serveis per als ciutadans”.

55 ciutats representades

Representants de 55 ciutats de més de 150.000 habitants i de tots els partits polítics participen en aquestes jornades convocades per l’alcalde de València, Joan Ribó, per a debatre sobre les finances i les polítiques fiscals dels municipis.

Un manifest, l’anomenada Declaració de València, servirà de vehicle per a canalitzar la reivindicació davant del Govern de l’Estat de la reforma de la Llei d’hisendes locals i d’un finançament just.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha