Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Susana Díaz demana unitat a tres dies de les primàries: “Que ningú dividisca als socialistes”

Susana Díaz junt a Ximo Puig i Sandra Gómez a València

Laura Martínez / Miguel Giménez

València —

Precedida per una intensa pluja, Susana Díaz ha reunit aquest dijous en el Parc de Capçalera de València a unes 300 persones -incloses diverses agrupacions que s'han desplaçat des d'Alacant amb autobús-. La dirigent andalusa, que visitava la capital valenciana per a intentar recuperar el terreny perdut en la recollida d'avals -Pedro Sánchez es va imposar amb claredat en la carrera per obtenir suports entre els militants del PSPV-, s'ha vist abrigallada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, càrrecs locals, com la tinent d'alcalde Sandra Gómez, alcaldes com el de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, càrrecs orgànics com Ciprià Císcar o Joan Calabuig o diputats autonòmics com José Muñoz i Rosa Mustafá.

Amb mitja hora de retard sobre l'hora prevista i precedida pel també líder del PSPV Ximo Puig, Susana Díaz ha començat la seua intervenció amb un record per a Carme Chacón, “ens va unir a Ximo i a mi”, l'apel·lació a la unitat del partit i contínues referències a la història del PSOE i als històrics del Partit, reivindicant la figura dels expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero o la d'Alfonso Guerra, “no anem a tapar les seues fotografies”. Una Susana Díaz que s'ha mostrat disposada a trencar el “sostre de cristall” que suposa aconseguir la Secretaria General del Partit Socialista per a després trencar el “sostre de formigó” de la Presidència del Govern.

Així, la dirigent andalusa s'ha mostrat convençuda de guanyar les primàries “per a guanyar les eleccions”, i ha assegurat que vol ser la secretària general d'un partit unit, “que supere les divisions i no imite a ningú”, perquè, ha insistit: “No hi ha socialistes bons i socialistes dolents”. L'objectiu, ha sentenciat, és “superar les derrotes i obrir la porta a la victòria”, i açò “defensant les nostres posicions, no copiant a uns altres”.

Si gana, serà “generosa”

Ha insistit que si guanya el diumenge, serà “generosa”, perquè de les primàries ha d'eixir un PSOE “enfortit” en el qual estiguen representats tots els territoris i totes les sensibilitats: “Som l'esquerra útil als ciutadans”. “Els nostres adversaris estan fora, no dins del PSOE”, ha dit Díaz, per a afegir: “No estem ací per a combatre a altres socialistes”. I ha fet una crida a “que ningú ens dividisca”.

Si ben no ha esmentat als seus rivals en les primàries -Pedro Sánchez i Patxi López-, no han faltat les al·lusions a Mariano Rajoy i Pablo Iglesias. Del president del Govern ha criticat les seues polítiques i que no haja donat “decència” a les institucions, mentre que del líder de Podemos ha censurat les seues maniobres, “ni insults, ni 'escraches', ni manifestacions van a interferir en el nostre partit com han fet amb uns altres”, i els seus atacs a referents socialistes, “no ens van a acomplexar, ni a humiliar, ni a intimidar”.

“No va haver-hi colp d'estat” contra Sánchez

El president Ximo Puig ha defensat a Susana Díaz: “Sempre ha defensat als valencians en les seues reivindicacions”, per a afegir: “Que siga la secretària general del PSOE és el millor per als valencians”. El líder del PSPV s'ha mostrat contundent en denunciar que es va inventar un relat que “gens té a veure amb la veritat” en referència al famós comitè federal que va acabar amb Pedro Sánchez: “Mai va haver-hi un colp d'estat ni va haver-hi una malvada, és la gran mentida que s'ha instal·lat els mitjans i cal defensar la veritat, perquè no em resigne al fet que s'instal·le una mentida per sempre”.

Així mateix, ha assegurat que l'esquerranisme és “un virus que va contra l'esquerra, que no ha d'estar sempre reinvindicánt-se”. “Es tracta de servir als ciutadans, no a l'espectacle, perquè som una opció majoritària, no sectària”. Com a exemple, ha posat a la Comunitat Valenciana, on més de la meitat dels seus alcaldes “són socialistes” o Andalusia: “No tot es canvia des de Madrid, es canvia des d'ací i també des d'Andalusia”.

Més de 17.000 socialistes valencians

Fins a 17.174 militants socialistes estan cridats a participar en les primàries del PSOE del pròxim diumenge per a triar al que serà el seu pròxim secretari general (Susana Díaz, Pedro Sánchez o Patxi López). Per a facilitar el vot, el PSPV habilitarà un total de 243 punts de votació en tot el territori valencians.

Etiquetas
stats