Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Trànsit porta a judici 544 conductors agafats ebris al volant a València

Control d’alcoholèmia de la Guàrdia Civil

Carlos Navarro Castelló

València —

Les imprudències al volant poden ocasionar conseqüències tràgiques en forma d’accidents, però també poden tenir conseqüències penals.

Aquest és el cas dels 679 conductors que s’han dut a judici per la secció de Trànsit de la Guàrdia Civil a la província de València durant el primer semestre d’enguany, una xifra un 15% inferior a la del mateix període de l’any passat.

Segons han informat fonts de la Direcció Provincial de Trànsit, la majoria dels delictes es relacionen amb positius d’alcoholèmia.

En concret, els agents han detectat 544 persones que superaven la taxa d’alcohol permesa en més del doble del que s’ha establit, per les 612 del 2015.

A més, n’han sorprés 132 conduint sense permís de conduir o amb el carnet retirat (184 el 2015).

Per haver superat els límits de velocitat en més del doble del que està permés, els radars han caçat tres persones en aquests primers sis mesos de l’any a les carreteres de la província de València. L’any passat tan sols en van detectar un.

Aquestes infraccions estan tipificades com a delictes penals que poden ocasionar una pena de presó de fins sis mesos, multa de fins 288.000 euros, treballs en benefici de la comunitat de fins 90 dies i la privació del dret a conduir per un temps entre un any i quatre.

Retiren el carnet a 435 persones

D’altra banda, Trànsit ha retirat el permís de conduir a 435 conductors en el primer semestre de l’any a la província de València per haver perdut tots els punts o per haver comés infraccions greus. Aquesta xifra suposa un increment del 7,6% respecte de l’any passat.

A més, l’entitat ha incoat la pèrdua de vigència del carnet a 424 persones, per les 497 dels primers sis mesos de l’any passat.

Etiquetas
stats