Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La interagrupació de falles ratifica al seu president que va estar present en el boicot ultra del 9 d'Octubre

El president de la Interagrupció de Falles, de blanc amb una senyera al coll, en la contramanifestació del 9 d'Octubre.

Carlos Navarro Castelló

El president de la Interagrupació de Falles, Jesús Hernández, ha obtingut el suport d'una àmplia majoria de les agrupacions de falles assistents a la reunió ordinària de l'entitat celebrada aquest dimecres a la nit, en la qual va donar explicacions sobre la seua presència el passat 9 d'Octubre en la contramanifestación en la qual grups d'extrema dreta van insultar i van agredir als integrants de la manifestació independentista convocada per la CUP i Arran.

Tal com va avançar eldiariocv.es, Hernández no va presentar la dimissió, però finalment sí que va posar el seu càrrec a la disposició dels presidents perquè ratificaren la seua continuïtat.

Sobre aquest tema, segons han informat des de l'entitat, de les 21 agrupacions assistents, 17 han votat a favor de la seua continuïtat, 3 s'han abstingut i 1 ha votat en contra, per la qual cosa el dirigent seguirà al capdavant del càrrec fins que finalitze la legislatura.

Les mateixes fonts han explicat que “com a entitat apolítica i democràtica formada exclusivament per fallers, condemnem, com no podia ser d'una altra forma, qualsevol tipus de violència o agressió física o verbal, i confiem que la justícia actue enèrgicament sobretot aquell que la practique”.

Així mateix des de la Interagrupación han condemnat “la campanya de desprestigi, assetjament i linxament patida pel president de la Interagrupación, Jesús Hernández i Vicepresident 1r, Pedro Pons”.

L'entitat ha insistit a manifestar la seua “predisposició al diàleg amb les institucions i els seus representants amb la finalitat de construir ponts sempre en

benefici de la festa de les falles“.

I és que, després dels fets esdevinguts el 9 d'Octubre, el president de Junta Central Fallera (JCF) i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, amb el suport del PSPV, va assegurar que ja no reconeixia a Hernández com a interlocutor de la Interagrupació.

Pel mateis motiu, es va produir la dimissió del secretari de la Interagrupació, Josep Ynat, en entendre que “el representant del 95% del col·lectiu faller no hauria d'haver estat allí”.

Fins ara, ja són 13 els ultres d'extrema dreta detinguts després dels altercats que van acabar en agressions físiques.

Etiquetas
stats