Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge intervé un compte bancari del PP de l’Ajuntament de València

La Guàrdia Civil escorcollant el grup popular a l’Ajuntament de València per l’Operació Taula

elDiariocv

València —

El jutge que investiga el cas Taula ha intervingut un compte bancari del grup municipal del PP de l’Ajuntament de València.

Segons ha avançat El Mundo, el magistrat ha procedit a bloquejar aquest compte a petició de la Fiscalia Anticorrupció, després d’analitzar les anotacions de Mari Carmen García-Fuster, secretària del grup i mà dreta de Rita Barberá detinguda en l’operació de la Guàrdia Civil.

El jutge pretén així comparar el contingut de les anotacions del llibre de comptabilitat amb la informació d’aquest compte bancari en què García-Fuster ingressava les aportacions del recaptador del partit, amb l’objectiu de comprovar si s’ha pogut cometre cap irregularitat. El Ministeri Fiscal sospita que el PP va poder cometre delictes electorals en les últimes campanyes de Barberá.

El Jutjat d’Instrucció número 18 investiga a més un presumpte blanqueig de capitals i finançament il·legal en el PP de València ciutat.

El gros de les perquisicions parteix de la premissa que s’haurien pogut cometre uns quants delictes contra l’Administració: prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn, frau i falsedat.

Per tots aquests presumptes delictes estan sent investigats (terme que substitueix imputat després d’una reforma legal) un total de 80 persones entre càrrecs públics i empresaris, entre els quals, 9 dels 10 regidors que actualment té el PP a l’Ajuntament de València, actualment suspesos de militància, encara que mantenen l’acta com a independents dins del grup popular.

El PSPV crida a declarar Barberá

D’altra banda, la regidora del PSPV, Sandra Gómez, ha anunciat aquest dilluns que els socialistes cridaran a declarar 70 persones, entre polítics i empresaris, en el marc de la comissió d’investigació municipal oberta arran del cas Taula.

Entre aquestes, destaquen l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, com a representant legal del partit. També seran cridats a declarar Alfonso Grau, Alfonso Novo, Mari Carmen García-Fuster, María José Alcón i María José Pi, persones clau per als socialistes per a aclarir les possibles irregularitats.

Segons Gómez, encara que els citats no tenen l’obligació legal d’acudir a declarar, sí que n’hi ha “una obligació política”. Gómez ha assegurat que els implicats han de donar explicacions “a tota la ciutadania”.

Els socialistes pretenen que s’aclarisca si realment es van produir adjudicacions irregulars, a canvi de què i si realment hi havia una caixa B i d’on procedien els diners de la caixa.

Etiquetas
stats