Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Les màquines entren sis anys després a Sociòpolis, el projecte fantasma de Blasco

Les excavadores netegen els solars de Sociòpolis amb l’esquelet d’una torre paralitzada al fons

Carlos Navarro Castelló

València —

Els gairebé 200 veïns que viuen a Sociòpolis disposaran d’uns carrers i d’uns espais públics dignes en un termini de sis mesos, després de més de sis anys d’abandó que havien convertit l’entorn en un autèntic barri fantasma, ple de descampats i sense enllumenat públic pel robatori de cable de coure.

La consellera d’Obres Públiques, María José Salvador (PSPV), i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de València, Vicent Sàrria (PSPV), han presidit aquest dimarts l’inici de les obres d’urbanització i adequació d’un total de 110.000 metres quadrats d’espais públics amb una inversió per part de la Conselleria d’1,5 milions d’euros.

D’aquesta manera, el que actualment són solars plens de brossa, es convertirà en zones verdes amb jocs infantils, espais de vianants amb nou mobiliari urbà i dotacions esportives amb pistes de futbet i bàsquet i un camp de futbol que construirà la Fundació Esportiva Municipal.

A més, tal com ha destacat Sàrria, es taparan totes les séquies menys una, que quedarà oberta per a conservar la memòria de l’horta.

Sobre això, Salvador ha recordat que aquest projecte és “un exemple més de la nefasta planificació urbanística del PP” que ara han d’arreglar: “Amb els escassos recursos de la Conselleria, continuem prioritzant la recuperació dels espais públics per a les persones”.

Pel que fa a l’esquelet de l’edifici de 182 habitatges propietat de la Generalitat que es va quedar a mig construir amb l’esclat de la crisi, Salvador ha comentat que s’estudiarà la millor solució per a acabar els habitatges.

A més, la Conselleria té tres solars més destinats a habitatge: “S’estudiarà la demanda existent i es prendran decisions sobre l’edificació d’aquests solars amb dades en la mà”, ha comentat.

Mentrestant, Sarrià ha informat que l’Ajuntament té una parcel·la en què hi ha previst un edifici de 21 altures i 95 habitatges.

D’altra banda, el projecte inicial de reurbanització incloïa al començament l’execució d’una nova passarel·la per a vianants i ciclistes que connectaria ambdós costats del nou llit del riu. No obstant això, aquesta infraestructura quedarà de moment aparcada.

Un projecte del PP embolicat en polèmica

Ubicat en el barri valencià de la Torre, Sociòpolis va ser impulsada entre els anys 2003 i 2006 pel llavors conseller d’Habitatge Rafael Blasco, actualment a la presó per la desviació de fons destinats a actuacions en països del Tercer Món (cas Cooperació).

La urbanització preveia la construcció de 2.800 habitatges, 2.300 dels quals de protecció oficial, de què finalment només se’n van construir uns 200.

El macroprojecte va estar embolicat en polèmica des del principi, ja que un dels arquitectes que el van dissenyar, Vicente Guallart, va dissenyar la segona residència del Blasco.

A més, el xalet va ser edificat per Franjuan Obras Públicas que, juntament amb Enrique Ortiz, van ser adjudicataris de 184 del total d’habitatges previstos a Sociòpolis, per valor de 33 milions d’euros.

Etiquetas
stats