Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Cada valencià va reciclar 16 quilos de vidre l’any passat, un 2% més que el 2014

Així són els nous contenidors que instal·larà Ecovidrio a la Comunitat

Carlos Navarro Castelló

Els valencians van reciclar 79.844 tones de residus d’envasos de vidre a través del contenidor verd durant el 2015, la qual cosa implica un increment del 2% respecte del 2014.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge de vidre a Espanya, va gestionar la recollida selectiva de més de 304 milions d’envasos, cosa que equival a una mitjana de 61 envasos per ciutadà.

La regió va aconseguir una ràtio de 16 quilograms de vidre reciclats per habitant, per damunt de la mitjana nacional (15,5 quilos). Per províncies, Alacant va ser la que més va reciclar amb 19,5 quilos per habitant, seguida de València amb 14,4 i Castelló amb 12,1 quilos per habitant.

Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, s’han incrementat un 4% els punts de reciclatge de la regió fins a arribar a 22.258 unitats, fet que situa la ràtio de contenerització en un contenidor per cada 224 habitants, per damunt de la mitjana nacional.

En aquesta línia de compromís, durant els pròxims 4 anys, Ecovidrio ampliarà de manera substancial el parc de contenidors. S’aniran instal·lant de manera progressiva més de 4.000 iglús situats de manera estratègica en més de 170 localitats de la Comunitat Valenciana.

Pla d’estiu

Amb motiu de l’arribada dels mesos estivals, Ecovidrio ha posat en marxa un pla amb la col·laboració de 2.700 establiments hostalers de 26 municipis de la Comunitat.

Segons l’entitat, a l’estiu es recicla quasi un terç del vidre anual. Segons José Manuel Núñez-Lagos, director general d’Ecovidrio, “en l’edició passada del Pla Estiu, la Comunitat Valenciana va ser la regió que més tones va aportar al pla nacional”.

Els 26 municipis participants suposen un 44% més que l’estiu passat. Entre aquests, algunes de les localitats amb més pes turístic a la regió, com Alacant, Altea, Benidorm, València, Benicàssim o Orpesa, entre altres.

Com a novetat, Ecovidrio instal·larà 645 contenidors amb motius estiuencs en vinil.

Etiquetas
stats