Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat sanciona amb 120.000 euros sis plataformes de lloguer d'apartaments turístics en Internet

El president de la Generalitat, Ximo Puig amb el responsable de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer

Miguel Giménez

Valencia —

L'Agència Valenciana de Turisme ha resolt els set expedients oberts a diverses plataformes de lloguer d'apartaments en Internet i, en total, n'ha imposat sancions per valor de 120.000 euros a sis. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat: “Com a Administració, hem de ser ferms en el compliment de la llei i en la defensa d'un model turístic basat en la professionalització i en la qualitat”.

D'ençà de l'inici d'aquesta legislatura, Colomer ha mantingut una posició contrària “a l'intrusisme i la competència deslleial, que es tradueix en greus perjudicis econòmics per al sector i que pot implicar problemes als consumidors que fan ús d'aquest tipus d'ofertes”. El secretari autonòmic ha afegit que “no tot cap en l'anomenada economia col·laborativa”.

En aquest sentit, ha destacat: “el model turístic que cerquem és el de la professionalització, les garanties i el respecte a la llei i als drets de turistes i consumidors, per això no es pot confondre l'economia col·laborativa i els nous models de negoci amb altres pràctiques”. I ha remarcat també: “Sancionem perquè existeixen lleis que són per a tots i que han de complir-se, perquè el pitjor seria traslladar una sensació d'impunitat que, en cap concepte, ens podem permetre”.

En concret, Homeaway, Airbnb i Rentalia hauran d'abonar un total de 30.000 euros de multa per no exigir i reflectir el número de registre que acredita que els habitatges que s'anuncien en les seues pàgines web són turístics. Aquestes tres plataformes han rebut la sanció màxima que permet actualment la llei, una xifra que s'endurirà en el nou text en el qual s'està treballant des de l'Agència Valenciana de Turisme. Colomer ha destacat que “són plataformes amb molt de trànsit i amb un volum econòmic molt alt, per això se'ls ha sancionat amb el màxim que, ara com ara, permet la llei”.

El 2016 es van obrir un total set expedients a les plataformes Homeaway, Milanuncios, Niumba, Airbnb, Fotoalquiler, Rentalia i Ya Encontre-Ya Hetrobat. En concret, al juny de 2016 s'hi van obrir expedients sancionadors a tres, que s'han resolt amb multes de 30.000, 6.000 i 20.000 euros. Posteriorment, al desembre de 2016, es van tramitar els expedients sancionadors d'altres quatre. En aquest cas, s'ha comunicat una resolució de sanció de 30.000 euros dos d'elles. D'altra banda, en un altre cas s'ha resolt i l'empresa ja sol·licita el registre a la major part dels habitatges turístics que comercialitza en el seu portal, per la qual cosa, ara com ara, la sanció imposada és de 4.000 euros. Finalment, un altre dels últims expedients oberts s'ha resolt amb advertència després que hagen regularitzat la seua situació.

Etiquetas
stats