Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Feminisme Time

Ana Sabartés

0

Algunes persones podem pensar que reivindicar pels drets de la dona i ser activista social en clau femenina està de moda, és fashion, cool i fa que siguem una miqueta més modernes. Les revistes femenines amb continguts de moda, bellesa i sexe fan que posin una mica més a l'agenda el feminisme amb articles i entrevistes reivindicant més espai per a la dona en l'esfera laboral i privada.

Jo sóc de les que pensa que prefereix un gest tímid en aquesta direcció, que no un silenci expansiu a aquest tipus de publicacions, ja que són les més consumides a Espanya juntament amb revistes del cor. Així i tot, seguim tenint un greu problema, el que moltes dones creuen que defensen els seus drets quan l'únic que fan és deixar-se portar per estratègies de màrqueting i comunicació bastant bàsiques.

Potser hi ha dones que de veritat els interessen aquests temes i volen llegir més sobre això, contactar amb algunes plataformes o grups més específics per parlar o debatre sobre els drets de la dona, però no saben on acudir. A més no és una cosa molt comú i normalment se'ls dóna una imatge de gent esquerpa, amargada i negativa que només viuen per criticar el sistema. I no és res d'això.

A l'altre costat de l’oceà, als EUA no pot passar-te això, i menys quan dones amb tant glamour i poques sospites de no ser femenines com Eva Longoria, la senadora Kay Bailey Hutchison, la dissenyadora Diane Von Furstenberg o la monja negra Rosemary Nyirumb van a una convenció a Texas al costat d'altres dones per parlar precisament d'això: dels drets de les dones des del punt de vista occidental, militar i com es viu en altres zones del món com a Uganda.

I òbviament si aquesta convenció, que se celebra el 22 d'octubre (Women in the World Texas), tens darrere a patrocinadors com Toyota, JC Penney o Credit Suisse entre d'altres, molt millor. Així doncs cal canviar la idea de feminisme i activisme femení que té la societat, s'han de poder parlar més obertament d'aquests temes, però perquè la societat faci més espai a aquest debat, cal canviar les regles del joc, perquè si no, seguirem exactament igual. Costa dir-ho, però aprenguem dels Americans.

Article publicat a Dones en Xarxa

Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Etiquetas
stats