Sobre este blog

Blog sobre l'actualitat del València Basket.

L'Eurocup se´n va a Málaga

Unicaja guanya el títol de la 7 Days Eurocup després d'imposar-se 58-63 en la Fonteta

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Pierre Oriola. El pivot català va anotar la primera cistella taronja per a replicar al triple de Díaz. El propi base malagueny, Waczynski i Brooks van ampliar la renda visitant a huit punts, però quatre punts de Will Thomas van retallar abans que Díaz i Nedovic obligaren a Pedro Martínez a parar el partit amb 6-14 faltant quatre minuts i mig per al final del primer acte. L'entrada de Bojan Dubljevic al partit va activar l'ofensiva taronja i amb una cistella i una assistència per al triple de Sastre va reduir a tres el desavantatge local. Un nou triple de l'escorta balear va respondre a la cistella de Fogg i un triple de Dubljevic posaria per a dalt a Valencià Basket amb un parcial d'11-2. El montenegrí va anotar un altre triple en la següent acció ofensiva i un ganxo per a aconseguir el seu desé punt en el primer quart per a deixar el marcador en 22-18 al final dels primers deu minuts.

Dubljevic va mantenir el seu idil·li amb l'anella en l'inici del segon quart amb una cistella després de rebot ofensiu i una safata de Rafa Martínez elevava la renda local fins als huit punts (26-18) amb un parcial de 20-4. La defensa malaguenya va posar en dificultats per a anotar a l'equip taronja, però València Basket va aguantar per davant aguantant en defensa i un triple de Luke Sikma posava el 29-20 al pas per l'equador del segon quart. Sato va posar per primera vegada la desena d'avantatge amb un ganxo, però Omic feia mal en el pal baix traient personals o amb un 2+0 i malgrat que Brooks ho va baixar a sis, un ganxo d'Oriola posava el 33-25 a dos minuts per al descans. Omic i Brooks tornaven a retallar des del tir lliure i una safata de Nedovic va posar a Unicaja a tres i manar el partit al descans amb 33-30.

La segona meitat va començar amb un triple de Fernando San Emeterio i una safata de Sastre, i encara que Dubljevic va posar huit a dalt a l'equip taronja (40-32 min.23), un triple de Díaz va trencar el parcial taronja. No obstant això, dos tirs lliures de Fernando San Emeterio i un triple des de la cantonada de Sam Van Rossom van portar a Joan Plaza a parar el partit amb 45-35. San Emeterio amb una bombeta va posar una màxima de +12, però Nedovic, o bé assistint a Omic o anotant des de la personal, agarrava als seus al partit. Un triple de Sam Van Rossom tornava a posar la renda més gran taronja (50-38 min.27) però Díez li va respondre amb un altre i un ganxo de Suárez va acostar a Unicaja a set. Després d'una tangana en pista després d'una falta de Nedovic a Rafa Martínez, els àrbitres van expulsar a Alen Omic per ingressar en el parquet estant en la banqueta per a separar. Un palmeig de Sato amb addicional posterior de Sato deixava el marcador en 54-43 amb deu minuts per jugar.

Will Thomas des de la mitja distància posava una nova màxim avantatge en la primera acció de l'últim quart però un triple de Díez i dos tirs lliures de Jamar Smith tornaven a retallar a huit l'avantatge local. El canvi defensiu de Joan Plaza no va ser aprofitat per l'equip taronja, que va fallar diversos triples, però va aconseguir diverses segones opcions amb rebots ofensius de Sikma. Un triple de Díez des de la cantonada va posar el 56-51 a cinc minuts per jugar. I un altre triple de Jamar Smith posava a dos als malaguenys mig minut després. Una anella passada de Brooks va empatar el partit i un triple de Smith va posar per davant a l'equip malagueny (56-59 amb dos minuts i mig per jugar).

Alberto Díaz va allargar la renda visitant a cinc des de la línia de personal, i Dubljevic va trencar el parcial en contra amb dos tirs lliures. Smith va fallar en l'acció següent, Van Rossom va fallar el triple i Dubljevic no va poder recuperar el rebot ofensiu, Brooks va fallar i Valencia Basket va atacar amb 19 segon amb tres a baix. La jugada de pissarra va acabar amb un intent de triple de Rafa Martínez frustrat i que va acabar amb una falta de Martínez sobre Nedovic que li va donar dos tirs lliures. El serbi va anotar només un d'ells, Van Rossom va fallar el triple i la falta sobre Brooks va ser la sentència definitiva al partit, que va acabar des del tir lliure amb un marcador final de 58-63.