Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas, davant la decisió del Constitucional: “Seguirem el camí traçat”

Artur Mas seguirà el seu full de ruta sobiranista.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat que el Govern que presideix “no congelarà” el seu full de ruta cap a una consulta d'autodeterminació encara que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès aquest dimecres la declaració de sobirania que el Parlament català va aprovar en gener.

“Seguirem el camí traçat. I d'això no n'hi ha d'haver cap dubte”, ha sostingut Mas en roda de premsa des del mateix Parlament, per després afegir que fer marxa enrere seria segons la seva opinió una deslleialtat cap als catalans i el que van expressar en les eleccions autonòmiques de novembre. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ja ha anunciat que en les pròximes setmanes presentaran al·legacions davant el TC.

Segons el president, malgrat els obstacles tant del Constitucional com de l'Estat als anhels de la població catalana, el Govern que presideix vol mantenir una actitud de cooperació i entesa amb el Govern central, i ha assegurat que “facin el que facin, el diàleg no avortarà”.

La suspensió de l'anomenada declaració de sobirania, que veia en Catalunya un “subjecte jurídic i polític sobirà”, és de moment temporal, perquè així ho requereix la normativa quan s'accepta una impugnació, en aquest cas per part del Govern central. Ara l'alt tribunal té un termini de cinc mesos per decidir sobre el fons de l'assumpte.

Etiquetas
stats