eldiario.es

Menú

CATALUNYA

La Audiència Nacional demana informació al Parlament sobre Crespo per una possible imputació

En cas que es confirme la necessitat que l'exalcalde de Lloret de Mar declari en el marc de la causa de la mafia rusa, el TSJC assumiria la instrucció de tot el cas, segons han informat a Efe fonts jurídiques

- PUBLICIDAD -

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha sol.licitat avui al Parlament de Catalunya que li acrediti la condició de diputat de Xavier Crespo (CiU), exalcalde de Lloret de Mar, per reclamar després al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que li prengui declaració per la seva relació amb la màfia russa.

Un cop el magistrat rebi la confirmació del Parlament que Crespo és aforat, segons han informat fonts jurídiques, Velasco elevarà una exposició raonada a l'alt tribunal català amb els motius pels quals se li hauria de prendre declaració, i aquest decidirà després la conveniència d'aquesta mesura. En cas que confirmi la necessitat que Crespo declari en el marc de l'anomenada 'Operació Clotilde', que investiga a Lloret de Mar la trama de blanqueig de diners liderada presumptament per Andrei Petrov, el TSJC assumiria la instrucció de tot el cas, han indicat les mateixes fonts.

Petrov, en presó incondicional des d'ahir després de declarar davant del jutge, va afirmar el magistrat que va pagar al diputat de CiU dos viatges a Rússia, a un dels quals Crespo va anar-hi acompanyat de la seva família.

L'actuació contra la màfia russa en aquesta localitat de Girona s'ha donat per conclosa avui amb la detenció del primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls. Amb aquest, els detinguts des del passat divendres a la "operació Clotilde" ascendeixen a vuit persones, entre elles el presumpte capitost, el seu cunyat i mà dreta i el seu pare, així com una arquitecta i la seva germana.

L'equip de futbol, ​​patrocinat per Petrov

La detenció d'aquest matí de Valls, regidor d'Urbanisme durant el mandat de Crespo, ve donada sobretot per la seva condició de president del club de futbol del municipi, patrocinat per Petrov entre els anys 2007 i 2010. L'esponsorització, a raó de 10.000 euros per quadrimestre, podria haver servit per pagar a càrrecs del consistori a canvi de favors a Petrov. Per ara, ho investiga la Fiscalia Anticorrupció. No en va aquest patrocini, en conjunt amb el de l'equip d'hoquei -que s'eleva a 180.000 euros durant els tres anys que va durar- concideix amb la concessió a Petrov del 35% de la gestió d'un centre comercial a la plaça de toros de Lloret.

Tant en el cas de l'equip de futbol com en el de hoquei, el president, Joan Perarnau, va ser detingut en l'operació i va declarar ahir davant el jutge, els investigadors consideren que les quantitats pagades per Petrov són molt elevades, ja que els jugadors ni tan sols cobraven.

A més, l'ajuntament de la localitat també subvencionava l'equip d'hoquei, en aquest cas amb 40.000 euros a l'any, de manera que en total rebia 100.000 euros anuals per part de Petrov i el consistori.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha