Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Catalunya Ràdio no pot pagar els sous d'una part dels treballadors de l'emissora

Lluïsa Farré

Barcelona —

Diversos treballadors de Catalunya Ràdio que no formen part de la plantilla fixa de l’emissora no han cobrat la mensualitat de desembre per falta de liquiditat a la cadena pública. Els col.laboradors van ser advertits que no se’ls pagaria a través d’un correu electrònic, tot i que, en el cas dels locutors estrella de l’emissora com Manuel Fuentes o Joaquim Maria Puyal, va ser el propi director Fèlix Riera qui els va informar del contratemps.

En un principi, l’empresa calculava no poder pagar el sou de desembre a cap dels treballadors interins, però, finalment, alguns sí que han rebut o bé tot el sou, o una part d’aquest.

L’escriptor Jordi Llavina, col.laborador de Catalunya Ràdio, feia públic a través de les xarxes socials que aquest col.lectiu no cobraria desembre i es queixava que “la plantilla fixa” sí que cobrés.

Els treballadors fixes de la ràdio no han rebut, però, la paga de Nadal, com la resta de funcionaris de la Generalitat. El comitè d’empresa de l’emissora lamenta també que en els últims mesos hagin patit l’eliminació de les nòmines del fons social, de l’ajuda per fill, de l’aportació al pla de pensions i del tiquet menjador, a més de la reducció de les dietes i quilometratge, l’increment de la jornada sense remuneració, la congelació salarial des de 2010, i la reducció salarial d'un 5%.

Etiquetas
stats