Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Catalunya explicada en 70 infografies

Infografia sobre els castellers. / Catalunya en 70 infografies

Siscu Baiges

Sabies que a Catalunya hi ha més porcs que catalans? Sabies que cada català consumeix un promig de 1,12 quilos de fuet a l’any? Sabies que a Catalunya va haver-hi 31 matrimonis entre vidus el 2012?. Aquestes són algunes de les preguntes que es plantegen i es responen els tres creatius implicats en el projecte “Catalunya en 70 infografies”.

Carles Javierre, Esther Utrilla i Bwokaa Wandcher, que han treballat molts anys junts com infografistes al diari Sport i que tenen un estudi de disseny plegats, van concebre el projecte després de constatar que, arran del procés sobiranista, s’han publicat molts llibres sobre Catalunya però cap amb infografies treballades. “Te n’adones que a totes les llibreries hi ha molta informació a favor i en contra del procés però tots els llibres són de textos, o alguns amb fotos, però cap amb informació gràfica”, expliquen, i conclouen que “el cop final va ser a la llibreria del Centre Cultural del Born, on hi ha moltíssims llibres només de Catalunya però cap infografia. Vam pensar que faltava un llibre que expliqui visualment coses nostres”.

El llibre està en fase de recaptació de fons per fer-se realitat tot i que al seu web ja s’hi poden veure alguns infogràfics animats que formen part de la iniciativa. Al portal de Verkami, els autors confien a recaptar 10.000 euros perquè “CATALUNA EN 70 GRÀFICS. Algunes coses que (potser) no sabies” s’acabi publicant. A falta d’uns vint dies per la data límit els en faltaven menys de 6.000.

S’hi poden fer aportacions des de 10 fins a 750 euros. Diuen que ja els van bé els supermecenes però que “ens agradaria tenir-ne molts de petits per què això voldrà dir que hem arribat a molta gent”.

La idea inicial era realitzar 124 infografies però dificultats tècniques, de temps o d’informació les han deixat en setanta que ja estan a punt per imprimir-se si s’assoleix la fita econòmica prevista. Se’n pot trobar més informació i fer les aportacions al seu Verkami.

Per anar fent boca: Catalunya té 280 kilòmetres de platges, el Tremp és el municipi més gran, al Pla de l’Estany el nom de nena més posat és Arlet i cada turista rus es gasta una mitjana de 137,7 euros al dia quan ens visita de vacances.

Etiquetas
stats