eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Chacón demana al PSC que es desvinculi de qualsevol iniciativa de ruptura amb Espanya

La dirigent socialista envia una carta a Pere Navarro en què li demana que se situï "davant" dels plans Artur Mas

El president català ha convocat aquest dilluns una cimera sobre el dret a decidir amb els partits favorables a la consulta, entre els quals es troba el PSC

- PUBLICIDAD -
Chacón pide que el PSC se desvincule de cualquier iniciativa de ruptura con España

06/05/2013 - 08:58 h Chacón vol que el PSC es desvinculi de qualsevol iniciativa de ruptura amb Espanya

La diputada socialista Carme Chacón ha demanat al líder del PSC, Pere Navarro, que el partit es desvinculi de "qualsevol iniciativa de ruptura amb Espanya" en una carta en què també afirma que els socialistes han d'estar "enfront" del president català, Artur Mas.

"Et sol·licito que el PSC es desvinculi oberta i rotundament de qualsevol iniciativa de ruptura amb Espanya i en concret de l'anomenat 'Pacte Nacional per al dret a decidir'", diu la diputada per Barcelona a la carta adreçada a Navarro que publiquen aquest dilluns diversos diaris, hores abans que el PSC vagi a una cimera sobre el dret a decidir convocada pel president Mas.

"En nom de tants i tants catalans que contemplen amb preocupació la deriva d'Artur Mas i els seus aliats sobiranistes et sol·licito, amb el màxim respecte, que no tinguis en compte les pressions dels que, des de dins o des de fora del partit, busquen incorporar el socialisme a una operació totalment oposada als nostres principis i a la nostra trajectòria", assenyala.

A la carta, amb data de 5 de maig, l'exministra de Defensa subratlla així mateix: "No podem estar al costat d'Artur Mas. Ni tan sols de costat. Els socialistes hem d'estar enfront d'Artur Mas i al costat dels treballadors i les classes mitjanes catalanes, de tots els catalans que anhelen una convivència en el pluralisme".

"He decidit manifestar amb tot el respecte i també de forma oberta i franca una posició que, al meu parer, coincideix amb el sentir de gran part dels socialistes catalans i d'una majoria dels votants i simpatitzants del nostre partit", subratlla la diputada, que considera que Artur Mas "ha emprès una desesperada fugida cap enlloc després de la seva estrepitós fracàs com a gestor i com a polític".

Mas ha convocat per aquest dilluns una "cimera sobre el dret a decidir" que comptarà amb la presència dels dirigents de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i l'absència dels representants dels altres dos partits de l'arc parlamentari, el PPC i Ciutadans.

Tots els partits a favor de la consulta han confirmat la seva assistència tot i que alguns ho han fet amb algunes reserves, com és el cas del PSC, que assisteix "per cortesia" institucional.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha