Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els advocats de Quintana presenten una querella contra els Mossos que apunten a un agent escopeter

L'equip d'advocats d'Ester Quintana després de presentar la querella criminal contra els Mossos d'Esquadra, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona / Edu Bayer

Lluïsa Farré

Barcelona —

Els advocats d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per l’impacte d’un projectil quan la manifestació del 14N a Barcelona es dissolia, han presentat una querella criminal contra l’agent escopeter dels Mossos d’Esquadra que hauria disparat Quintana, contra el comandament immediat de l’agent i contra la Conselleria d’Interior.

“Estenem l’acció penal i civil al comandament del grup de la Brigada Mòbil corresponent, per quan es va utilitzar aquell tipus d’arma en un context en el què no hi havia aldarulls ni risc per a la integritat contra ningú. I, evidentment, a la Conselleria d’Interior, que té la corresponent responsabilitat civil per indemnitzar aquest greuge irreversible com és la pèrdua d’un ull”, ha explicat a la sortida del jutjat, l’advocada Laia Serra.

Per provar que qui va ferir Quintana va ser un Mosso d’Esquadra, els advocats aporten gravacions i testimonis d’altres persones que, com la dona, també haurien estat impactades amb projectils llançats per la policia catalana en aquella zona i a aquella hora. “Tot i això, la principal evidència dels fets és la mèdica”, ha reconegut Andrés García Berrio, un altre dels advocats de Quintana.

“Sol.licitem que un metge forense vegi l’Ester i realitzi aquesta relació de causalitat. La documentació mèdica corrobora aquests extrem, que aquest tipus de lesions són molt característiques, i descarta que sigui causada per qualsevol altre tipus de projectil llançat”, han insistit els lletrats. El Conseller d’Interior, Felip Puig, que nega l’ús de projectils en aquella zona, hauria insinuat que Quintana va perdre l’ull pel llançament d’objectes per part dels manifestants.

Amb tot, els advocats de Quintana volen que el jutge requereixi a la cadena 8TV, que filmava al lloc i a l’hora de l’incident, a presentar unes imatges que consideren determinants i creuen que serien concluents.

“Aquesta querella proposa tot una diligència de proves que si la conselleria d’Interior col·labora permetrà, sens dubte, determinar l’autoria concreta i la identitat de l’agent escopeter responsable del tret. En quant al comandament de la BRIMO no hi haurà cap problema per identificar-lo”, ha assenyalat Serra, amoïnada perquè no confia que la col.laboració oferta per Felip Puig durant la seva compareixença al Parlament es concreti. “Ens preocupa que a dia d’avui el conseller Puig segueixi negant allò que entenem que resulta innegable i és que l’origen de la lesió d’Ester Quintana sigui algun tipus de munició usada pels Mossos. El fet va succeir davant nombroses persones i hi ha moltes gravacions individuals i de cadenes de televisió que ens permeten objectivar sense cap mena de dubte quin en va ser l’origen”, ha assegurat l’advocada.

Etiquetas
stats