eldiario.es

9

CATALUNYA

Els treballadors de l'ACN denuncien "austeritat excessiva" en la retallada del 15% de la plantilla

La direcció comunica els primers d'un màxim de nou acomiadaments, la majoria dels quals a la redacció de Barcelona

Els empleats denuncien que amb aquestes mesures la plantilla s'haurà reduït gairebé a la meitat en només tres anys

Aquest dimecres quatre treballadors de l'ACN ja no acudiran als seus respectius llocs de feina. La direcció de l'agència catalana de notícies els va comunicar ahir que estaven acomiadats, en el marc d'una reducció de la despesa que passa per retallar un 15% la plantilla. En total, seran un màxim de nou treballadors els que es quedaran sense feina, una xifra que no ha obligat a l'empresa a aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació i que, segons es queixa el comitè d'empresa, li ha permès saltar-se les negociacions.

La plantilla considera que els acomiadaments són del tot "injustos", ja que a més de ser els "treballadors de base" els únics que, segons el comitè, patiran les conseqüències dels ajustos, la direcció de l'ACN no ha volgut escoltar les seves alternatives. Entre altres, el comitè proposava el trasllat a una seu més econòmica a Barcelona. L'estalvi per l'agència serà de 600.000 euros, segons ha fet saber l'empresa.

"Hem passat de viure els anys d'esplendor de l'ACN a una austeritat excessiva que no respon ni a les necessitats del país ni a les exigències econòmiques", denuncia la plantilla. En els últims tres anys, l'agència ha passat de tenir més de 90 a treballadors a estar integrada, a partir d'ara, per prop de 60, donades les més de 20 baixes i els contractes no renovats, tal com explica el comitpe.

Davant els acomiadaments, la plantilla de l'ACN ja va convocar una vaga el 8 d'abril passat, però fonts del comitè avancen que en el futur hi haurà més mobilitzacions.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha