Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Junta Electoral indigna la 'Xarxa de dones feministes contra la violència'

Una mujer en un piso tutelado en Barcelona / Edu Bayer

Lluïsa Farré

Des de 1981, cada 25 de novembre es commemora arreu del món el Dia Internacional contra la Violència vers les dones i les nenes. Aquest any, com que coincideix amb els comicis a Catalunya, la Junta Electoral ha prohibit la manifestació que la ‘Xarxa de dones feministes contra la violència’ organitza des de fa 17 anys a Barcelona. La indignació del col.lectiu és evident. No entenen que els polítics no tinguessin “la sensibilitat” per triar un altre dia per convocar les eleccions i, tot i la prohibició, conviden a la societat civil a trobar-se per la causa diumenge a Canaletes a les 18 hores i marxar, després, cap a la Plaça de Sant Jaume.

“El poder de la dreta conservadora i la crisi han empitjorat la situació que viuen les dones que són objecte de violència. També dels nens i les nenes, fills de dones maltractades”, denuncia Raquel Escurriol, psicòloga, membre de l’associació Tamaia.

“Avui, més que mai, prenen sentit els actes reivindicatius del 25N. A Catalunya, la violència masclista no ha disminuït, en canvi, si ho han fet les denúncies i detencions d’agressors; ¿com pot ser que hi hagi més violència i es mantingui el nombre d’ordres d’allunyament?”, es pregunta Escurriol. “La impunitat és més gran com a conseqüència de la disminució de recursos públics i també perquè a nivell judicial impera la tendència de voler mantenir la família unida”, afegeix.

En el cas de les famílies amb fills, des de la Xarxa rebutgen que amb denúncies per agressió s’insisteixi en la medicació jurídica i es dictin custòdies compartides. Asseguren que, amb la crisi, ha augmentat la violència psicològica cap a les dones i també, la violència econòmica. Per això, no estan disposades a quedar-se a casa el Dia Internacional per a la no violència contra les dones i les nenes i fa dies que elaboren pancartes per fer-se visibles diumenge, tot i les eleccions.

Etiquetas
stats