Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de Barcelona dicta l'ingrés a la presó del Robin Hood dels bancs

Enric Duran, el Robin Hood dels bancs, en el centre de l'imagte, amb uns companys, en una foto d'arxiu.

Noelia Román

Barcelona —

L'Audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés a la presó d'Enric Duran, més conegut com el Robin Hood dels bancs. L'activista, però, no té constància de la notícia, llançada avui per Catalunya Ràdio. Fonts pròximes a Duran, que s'enfronta a una pena de vuit anys de presó acusat d'haver estafat gairebé mig milió d'euros a diferents entitats bancàries, han assegurat a aquest diari que l'afectat no ha rebut cap tipus de comunicació oficial d'aquesta decisió. Al seu domicili familiar de Vilanova, assenyalen, no ha arribat cap nova notificació de l'Audiència de Barcelona.

Segons Catalunya Ràdio, els jutges de l'Audiència de Barcelona encarregats del cas han decidit ordenar la recerca i captura de Duran per eludir reiteradament a la Justícia, i després de considerar esgotades totes les vies per trobar el seu parador, desconegut des que el passat 12 de febrer no va comparèixer davant el tribunal que havia jutjar. L'entorn de l'activista, que té prevista una reunió demà per tractar de la situació, esgrimeix, però, que a Duran ni tan sols se li ha assignat un advocat d'ofici per poder exercir la seva defensa.

La manca de confiança en el que tenia va ser el motiu adduït per Duran per justificar la seva no compareixença al jutjat el passat 12 de febrer i en la cites successives. Des de llavors, sense advocat i acollit a la desobediència, el Robin Hood dels bancs roman il.localitzable, encara que no desaparegut. A través del seu bloc, l'activista ha reflexionat sobre el procés en particular i, més en general, sobre un sistema que considera injust, desfasat i antidemocràtic.

Duran va confessar, el 2009, haver estafat 492.000 euros a 39 entitats bancàries per tal de finançar determinats moviments socials i, de passada, posar en evidència el sector financer. La denúncia d'alguns dels bancs estafats li va suposar llavors dos mesos de presó. Enfrontat ara a vuit anys de presó, un altre cop per un suposat delicte d'estafa i d'insolvència punible, l'activista ha fet saber al seu entorn que farà tot el possible per no repetir l'experiència carcerària.

Etiquetas
stats