eldiario.es

Menú

CATALUNYA

L'informatiu de Telemadrid relaciona el nacionalisme català amb el nazisme

Un reportatge al Telenotícies de la cadena pública madrilenya relaciona els mètodes de "manipulació" del llenguatge d'Artur Mas o Oriol Junqueres amb els de l'estalinisme, el nazisme o els d'ETA

- PUBLICIDAD -
Mas convoca el lunes una cumbre con los partidos proconsulta e instituciones

El president, novament objecte de comparació amb els nazis.

"La propaganda estalinista ho va crear, els nazis ho perfeccionar, i avui s'apodera i ens articula sense que molts  siguin conscients. És la perversió del llenguatge. Obsessionat per imposar el seu llenguatge viu el nacionalisme". Així comença un reportatge dels informatius de Telemadrid titulat La imposició i perversió del llenguatge, que just en la seva arrencada acompanya aquestes paraules amb la següent cadena d'imatges: primer, Stalin; després, Hitler; tot seguit, tres encaputxats d'ETA, i després alguns dirigents polítics catalans com el president de la Generalitat, Artur Mas, i Alfred Bosch i Oriol Junqueres, d'ERC.

El reportatge, integrat dins dels informatius de Telemadrid, mira d'explicar com els nacionalismes basc i català fan ús del llenguatge per imposar les seves idees, cosa que consideren propi de les "polítiques totalitàries". Conceptes com "autodeterminació" o "dret a decidir", segons l'informatiu, serien un eufemisme de "ruptura". El mateix succeiria amb "normalització lingüística", que hauria de ser "imposició del català".

En el mateix pla, a part dels nazis, situa també a ETA, en aquest cas com a exemple d'èxit a l'hora d'aconseguir que el seu llenguatge cali en l'opinió pública. "ETA ha aconseguit imposar el seu llenguatge", es diu en la peça informativa. Les paraules "conflicte basc", "pres polític" i "kale borroka" haurien triomfat per sobre dels conceptes vàlids segons Telemadrid: "terrorisme d'ETA", "assassí empresonat" i "terrorisme de carrer", respectivament.

La relació entre els mètodes de "perversió del llenguatge" d'Artur Mas i els de Hitler o Stalin s'estableix dins l'espai ZOOM de la cadena pública madrilenya Telemadrid, "un espai de referència dins dels Telenotícies" que ofereix "reportatges en profunditat". Així consta a la seva web, on també es diu que "el rigor informatiu, l'objectivitat, l'anàlisi a fons i la recerca de l'excel·lència en la qualitat de la imatge" són els seus "senyes d'identitat".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha