Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La familia de Mayor diu que l'industrial és a Barcelona i que no el busquen per l'esfondrament de Bangladesh

Bangladesh perd l'esperança de trobar supervivents a l'edifici esfondrat.

Tomeu Ferrer

David Mayor, l'empresari català al qual la policia de Bangladesh busca per aclarir la seva responsabilitat en l'esfondrament d'un edifici on hi havia la seva empresa de confecció i d'altres, estaria a actualment a Barcelona, segons afirma Europa Press citant fonts familiars. D'acord amb aquesta informació, Mayor estaria actualment recollint tota la informació possible per aclarir les circumstàncies del succés. Tal com ha explicat la mare de Mayor a l'agència, l'empresari estava Espanya quan es va produir el desastre. L'industrial fa deu anys que treballa amb gent de Bangladesh, afirma.

El cert és que David Mayor ha deixat poca petjada a Reus, només una placa en el domicili familiar. Però a Dacca, Bangladesh, la firma Phantom-Tac, de la que l'empresari era director general, hi tenia una planta de producció de 2000 metres quadrats. Aquesta firma era una empresa formada per Phantom Aparels (de Bangladesh) i l'espanyola Textil Audit Company, amb seu a Reus.

La Policia Nacional assegura que a hores d'ara no els ha arribat cap sol·licitud de recerca internacional a nom de Mayor.

El president de la patronal Pimec a la comarca del Baix Camp, José Maria Caballero, ha dit sobre el cas a Catalunya Plural: “Aquest senyor no el tenim com a soci, només sabem d'ell pel que s'ha publicat”. Caballero ha indicat que tampoc el coneixen com a empresari. En tot cas ha remès a la propera reunió de la patronal, el 9 de maig, per fer una valoració del cas. En el mateix sentit, des de Fiteqa CCOO al Baix Camp, s'ignora qui és Mayor. “Aquí mai no hem tractat amb ell ni el coneixem” assegura un portaveu.

El soci local de l'empresari català, Aminul Islam, va ser detingut dissabte passat. Altres dos empresaris relacionats amb l'esfondrament van ser també posats a disposició de l'autoritat el mateix dia. Segons han explicat els treballadors supervivents del desastre el dia abans de l'accident s'havien queixat de les esquerdes que hi havia a l'edifici. Els empresaris es van negar a aturar la producció i els van obligar a mantenir l'activitat.

En declaracions que David Mayor va fer fa quatre anys a l'agència AFP, el reusenc afirmava: “som una fàbrica. Cada centau compta. No som una ONG”. Al mateix temps assegurava “tenim preocupacions socials”.

Etiquetas
stats