Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Miquel Roca, un dels pares de la Constitució, defensarà la infanta

Miquel Roca, a la dreta, juntament amb un altre dels pares de la Constitució, Rodríguez Miñón

EFE/eldiario.es

Madrid —

L'advocat català Miquel Roca Junyent, un dels pares de la Constitució i exdirigent de CDC, ha rebut l'encàrrec personal del rei Joan Carles de defensar la infanta Cristina en el cas que no prosperi el recurs de la fiscalia contra la seva imputació en el cas Nóos, assegura La Vanguardia.

Segons el diari, Roca comptarà per a la defensa de la infanta amb el penalista Jesús Maria Silva, el despatx del qual col·labora en causes penals amb el de Roca.

Miquel Roca, que a finals de mes complirà 73 anys, va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), diputat entre 1977 i 1995, i un dels set redactors de la Constitució de 1978.

Després d'abandonar la política, va fundar un despatx d'advocats en què, segons la seva pàgina web, treballen 240 professionals i que compta amb oficines a Barcelona, ​​Madrid, Lleida, Girona, Palma de Mallorca i, fora d'Espanya, a Xangai.

La Casa Reial s'ha implicat directament en la selecció de l'advocat defensor de la infanta Cristina, fet que suposa un canvi d'actitud respecte a la que va mantenir amb la implicació del duc de Palma en el mateix cas. L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, es va mostrar al principi disposat a portar la defensa de la infanta. No obstant això, aquest dijous ja va anunciar que no seria ell qui portés el cas: “No és el més adequat, per moltes coses”, va expressar. També es va referir a les imputacions dels ducs i va dir que “no són comparables”.

Etiquetas
stats