eldiario.es

9

CATALUNYA

Miquel Roca, un dels pares de la Constitució, defensarà la infanta

El rei encarrega personalment a l'històric de CDC la defensa de la seva filla, imputada per complicitat o cooperació necessària en el cas Nóos

El Congreso acoge un homenaje a los "padres" de la Constitución

Miquel Roca, a la dreta, juntament amb un altre dels pares de la Constitució, Rodríguez Miñón

L'advocat català Miquel Roca Junyent, un dels pares de la Constitució i exdirigent de CDC, ha rebut l'encàrrec personal del rei Joan Carles de defensar la infanta Cristina en el cas que no prosperi el recurs de la fiscalia contra la seva imputació en el cas Nóos, assegura La Vanguardia.

Segons el diari, Roca comptarà per a la defensa de la infanta amb el penalista Jesús Maria Silva, el despatx del qual col·labora en causes penals amb el de Roca.

Miquel Roca, que a finals de mes complirà 73 anys, va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), diputat entre 1977 i 1995, i un dels set redactors de la Constitució de 1978.

Després d'abandonar la política, va fundar un despatx d'advocats en què, segons la seva pàgina web, treballen 240 professionals i que compta amb oficines a Barcelona, ​​Madrid, Lleida, Girona, Palma de Mallorca i, fora d'Espanya, a Xangai.

La Casa Reial s'ha implicat directament en la selecció de l'advocat defensor de la infanta Cristina, fet que suposa un canvi d'actitud respecte a la que va mantenir amb la implicació del duc de Palma en el mateix cas. L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, es va mostrar al principi disposat a portar la defensa de la infanta. No obstant això, aquest dijous ja va anunciar que no seria ell qui portés el cas: "No és el més adequat, per moltes coses", va expressar. També es va referir a les imputacions dels ducs i va dir que "no són comparables".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha