Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mor el fotògraf Paco Elvira en un accident al Garraf

Mor el fotògraf Paco Elvira en un accident al Garraf (Barcelona)

EFE

Barcelona —

El fotògraf Paco Elvira, de 64 anys, ha resultat mort en patir un accident al massís del Garraf, a la província de Barcelona, en estimbar-se en l'anomenada roca de la Falconera, segons han informat avui fonts policials. Paco Elvira, que col·laborava en diversos diaris i publicacions com a fotoperiodista, estava desaparegut des de dissabte passat i el seu cos l'han trobat avui dilluns els Mossos d'Esquadra.

Segons indica El Periódico, que és un dels diaris pels quals treballava Paco Elvira, el fotògraf va decidir dissabte anar amb tren fins el Garraf amb la intenció de fotografiar els paratges de la costa per il·lustrar el seu “bloc”. Tot apunta, per tant, que el fotògraf podria haver caigut per un penya-segat a la roca de la Falconera. El seu cos es trobava en un lloc de difícil accés, han precisat fonts policials.

Paco Elvira estava considerat com un dels grans fotoperiodistes catalans actuals, i era professor de fotografia a la Facultat de Periodisme de la UAB i de gèneres i edició fotogràfica a la UPF. Va ser editor gràfic del diari Rècord i de la revista Públic, i la publicació Photography Year Book ha publicat en dues ocasions fotos seves entre les millors de l'any.

Al llarg de la seva carrera havia estat guardonat amb un premi Fotopress i també amb el Pica d'Estats, i entre els seus treballs més emblemàtics destaquen els viatges que va fer a Irlanda del Nord per retratar el conflicte, així com les seves imatges a la guerra de els Balcans, a més d'haver publicat fotos a l'Afganistan, Cuba, Argentina, Mèxic i Camerun, entre altres països.

Etiquetas
stats