eldiario.es

9

CATALUNYA

Dos Mossos d'Esquadra imputats per l'ull perdut de Nicola Tanno

Un sergent i un caporal hauran de declarar davant del jutge per la mutilació ocular ocorreguda el juliol del 2010

Una manifestació convocada per la campanya 'Ojo con tu ojo' exigeix la prohibició de les pilotes de goma

Nicola Tanno, de Stop Bales de Goma, durante una intervención en el Parlament de Catalunya / EDU BAYER

Nicola Tanno, de Stop Bales de Goma, durant una intervenció en el Parlament de Catalunya / EDU BAYER

Dos Mossos d'Esquadra hauran de comparèixer davant del jutge el proper 4 de març com a imputats en el cas de Nicola Tanno, un italià que va perdre l'ull a Barcelona durant les celebracions del Mundial del 2010 a causa de l'impacte d'una pilota de goma. Els dos imputats, però, no són els autors del tret. Es tracta d'un caporal i un sergent de la policia catalana -un caporal és el que normalment està al comandament d'una furgona mentre que el sergent està en un nivell superior i en dirigeix diverses.

"És un pas endavant molt important", se n'alegra Nicola, "ara ja no es poden amagar dient que no es pot identificar l'autor del tret, ara es responsabilitza a qui dóna l'ordre", remarca.

El portaveu del sindicat de Mossos SPC-ME, David Miquel, estima per la seva banda que "els agents compleixen amb les ordres, per la qual cosa hauria de respondre el màxim responsable", el cap de la brigada. "És la pràctica habitual en la majoria dels països d'Europa i també al Cos Nacional de Policia", destaca Miquel.

Amb aquesta decisió del jutge, el cas Tanno dóna un nou gir ja que va ser arxivat al setembre del 2011 pel mateix magistrat. Després de sentir les declaracions de cinc Mossos d'Esquadra que es trobaven a la zona dels fets i de 10 testimonis aportats per la defensa de Tanno i l'Associació Stop Bales de Goma, el magistrat del jutjat 27 de Barcelona havia declarat el sobreseïment del cas. Nicola va presentar immediatament un recurs i el fiscal va demanar fa unes setmanes la imputació dels dos Mossos d'Esquadra, a la qual va accedir finalment el jutge.

Mobilització social i avenços polítics

D'altra banda, la mobilització social per la prohibició de les pilotes de goma continua. Desenes de persones s'han manifestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona en solidaritat amb Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull durant la jornada de vaga general del passat 14 de novembre.

En el pla polític, està previst que es creï una comissió sobre material antiavalots i ordre públic al Parlament de Catalunya.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha