Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Operatiu policial contra la venda ambulant al barri del Besòs

Operatiu de la Guardia Urbana contra la venda ambulant. / Foto: Arturo Puente

Arturo Puente / Pau Rodríguez

Barcelona —

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desplegat aquest dissabte un contundent operatiu policial en una zona de blocs d'habitatges on viuen alguns venedors ambulants, al barri del Besòs. Els agents han tallat l'accés al carrer Marsala amb l'objectiu de realitzar una entrada i registre en un pis per un presumpte delicte contra la propietat industrial, segons han informat fonts de l'Ajuntament de Barcelona.

El consistori governat per Ada Colau ha emès una nota de premsa en la qual informa de l'entrada i escorcoll en un pis, que cataloguen de “punt de distribució de productes falsificats” i on s'haurien confiscat 1.400 articles, sobretot samarretes i rellotges. Segons l'ajuntament, el material estaria valorat en 70.000 euros. El desplegament policial contra la venda ambulant s'ha iniciat poc abans de les 12 h d'aquest dissabte i ha durat prop de 3 hores, en què han detingut una persona a qui imputen un delicte contra la propietat industrial.

Des de l'organització 'Tras la manta', que dóna suport al col·lectiu de manters de la ciutat, denuncien que en els últims tres dies s'ha redoblat la pressió policial sobre la seva activitat, coincidint amb la vigília del Mobile World Congress. Segons expliquen, les actuacions de la Guàrdia Urbana ja no es limiten als punts on normalment s'instal·len els venedors, al centre, punts turístics i metro, sinó que les batudes tenen lloc ara als barris on viuen, com l'ocorreguda avui en una barriada del Besòs.

Des de 'Tras la manta' calculen que des de dijous una desena de manters han estat detinguts i se'ls ha decomissat una vintena d'embalums, una informació sobre la qual el consistori no s'ha pronunciat encara. Divendres van tenir lloc carreres i persecucions a la boca de metro de Besòs Mar, on els agents de paisà haurien arribat a carregar contra els manters, sempre segons la versió de 'Tras la manta'.

Etiquetas
stats