Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC proposa regular el finançament autonòmic a la Constitució

El PSC proposa regular el finançament autonòmic a la Constitución

EFE

Barcelona —

El PSC proposa una reforma federal de la Constitució que reguli el sistema de finançament de Catalunya i la resta d'autonomies en nom de la transparència i lleialtat institucional, alhora que advoca per donar “un nou caràcter” als estatuts i que se'ls consideri “Constitució de la Comunitat Autònoma”.

El document del PSC, al qual ha tingut accés Efe i es titula “Per una reforma constitucional federal”, consta de 41 pàgines i ha estat elaborat per la Fundació Rafael Campalans, sota la coordinació de Miquel Iceta i amb la participació de Carme Chacón, Jaume Collboni, Meritxell Batet, Xavier Arbós, Eduard Roig, Joaquín Tornos i Francesc Vallès.

Els socialistes catalans creuen que “el federalisme està especialment indicat per vertebrar estats que contenen diferents nacions i per això resulta adequat per a Espanya”.

Així mateix, el PSC rebutja “quedar impassibles” davant la bretxa “cada vegada més gran entre catalans i la resta d'espanyols” després de la sentència del Tribunal Constitucional que “va alterar” l'Estatut català, i proposa per lluitar contra aquesta situació una reforma federal de la Constitució que “culmini la lògica evolució de l'Estat de les Autonomies”.

Etiquetas
stats