eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Procés Constituent expressa la seva voluntat de confluir amb Guanyem Barcelona

El moviment considera que Guanyem "pot ser l'espai de referència mitjançant el qual s'articuli la confluència" entre les organitzacions i ciutadans que aposter per una alternativa al poder municipal actual

- PUBLICIDAD -
Joan Subirats, Jaume Asens y Ada Colau, en la presentación de Guanyem Barcelona. / EDU BAYER

Joan Subirats, Jaume Asens i Ada Colau, en la presentació de Guanyem Barcelona. / EDU BAYER

Procés Constituent aporta per la candidatura municipalista de Guanyem Barcelona. El moviment inicialment impulsat per l'economista Arcadi Oliveres i la monja Teresa Forcades, en el seu àmbit barceloní, va aprovar ahir un document en què consta que Guanyem "pot ser l'espai de referència mitjançant el qual s'articuli la confluència" entre les organitzacions i ciutadans que aposter per una alternativa al poder municipal actual.

"Les persones actives en el procés constituent són sobiranes per treballar en espais de confluència sempre amb l'objectiu d'una candidatura unitària i rupturista per aconseguir la sobirania de les persones", assenyala el primer dels quatre acords que van consensuar ahir en la segona assemblea de Procés Constituent Barcelona. Amb això s'animaven a seguir participant en moviments locals o de barri per "aplegar el major nombre de sensibilitats coincidents", però a la vegada assumien que l'espai per la candidatura serà Guanyem.

La suma de Procés Constituent es va conèixer 24 hores després que la CUP, a través de les Trobades Populars Municipalistes (TPM), anunciés una candidatura rupturista pròpia a l'Ajuntament de Barcelona i, per tant, descartés a la pràctica formar part del projecte polític de Guanyem Barcelona, en el qual hi han participat de moment altres partits com ICV, EUiA, Partit X, Podemos o el mateix Procés Constituent.

Sobre la decisió de les TPM, Procés Constituent no n'ha volgut fer cap valoració. Sobre el Codi Ètic debatut entre els partits i organitzacions al voltant de Guanyem -principal escull per a la confluència de la CUP-, Procés Constituent ha assegurat que ja faran valoracions i el debatran un cop estigui validat del tot, aquest proper dimarts.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha