eldiario.es

9

CATALUNYA

L'informe forense ratifica que la ferida d'Ester Quintana la va produir una bala de goma

Els forenses conclouen que la dona que va perdre un ull durant la darrera vaga general presentava una ferida que "es correspon" amb les produïdes per bales de goma

El jutge centra ja la investigació en un dels agents escopeters de la furgoneta DRAGÓ 40 de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra

Ester Quintana, el 14-N después de recibir el impacto en su ojo. / EDU BAYER

Ester Quintana, el 14-N després de rebre un impacte al seu ull. / EDU BAYER

El jutge que instrueix la denuncia presentada per Ester Quintana, la dona que va perdre un ull el 14N quan la manifestació que culminava la jornada de vaga general a  Barcelona es dissolia, ja té sobre la taula una prova concloent dels fets. El magistrat, Francisco Gonzáles Maíllo, ha rebut avui mateix l’informe pericial on els forenses indiquen que les ferides de Quintana són producte de l’impacte “d’un objecte contundent, llançat a gran velocitat i que per les seves característiques s’adapta totalment a la forma de l’òrbita” de l’ull. “Les lesions oculars produïdes per les bales de goma que es descriuen en la literatura mèdica i científica, a les que fem referència en l’apart de les consideracions macroforenses, es corresponen amb les lesions que presenta la sra Quintan i són compatibles amb el relat de la víctima”, concluen els metges.

L’informe pericial descarta doncs, com ja va fer l’infermer que va atendre la dona a les urgències de l’Hospital de Sant Pau, que la ferida sigui conseqüència del llançament de qualsevol altre objecte per part dels manifestants, cosa que va insinuar en el seu dia el conseller d'Interior Felip Puig, aleshores conseller d’Interior.

El jutge centra la investigació en un agent escopeter de la furgoneta DRAGÓ 40

Així les coses, el jutge ha citat a declarar com a testimonis quatre agents dels Mossos d’Esquadra que formaven part d’una les unitats presents a la zona i a l’hora en què va ser ferida Quintana. Els antiavalots anaven en la furgoneta DRAGÓ 40 de la Brigada Mòbil juntament amb dos agent escopeters i un alt comandament.

Segons els vídeos presentats per la defensa i l’informe que el jutge va requerir a la policia, a la zona hi havia tres furgonetes dels antiavalots, però el magistrat centraria ja la seva investigació en un dels escopeters, el responsable de l’arma que dispara pilotes de goma de la DRAGÓ 40.

Mentres, Ester Quintana continua la recuperació de les greus lesions que va patir aquell dia i com a conseqüència de les quals la pròxima setmana haurà de tornar a passar pel quiròfan.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha