Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rubalcaba i Mas es reuneixen en secret per analitzar l'actualitat política

Rubalcaba y Mas se reúnen en secreto para analizar la actualidad política

EFE

Barcelona —

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, es van reunir aquest diumenge en privat a Madrid amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per analitzar l'actualitat econòmica i política i les relacions entre Catalunya i Espanya. Fonts socialistes han confirmat a Efe aquesta trobada secret, celebrat a la tarda a Madrid i que es va perllongar durant una hora, aproximadament.

Segons les mateixes fonts, durant la reunió es va analitzar la situació política actual i Rubalcaba va aprofitar per explicar en persona a Mas la proposta del PSOE de reformar la Constitució per, entre altres coses, avançar cap a un model federal de l'Estat. Aquestes fonts han recordat que aquest és el camí en què coincideixen PSOE i PSC, a qui separa, però, el dret a decidir.

El model d'Estat federal és, d'aquesta manera, la resposta dels socialistes a les aspiracions sobiranistes de CiU i ERC.

Artur Mas, per la seva banda, va informar Rubalcaba i Navarro de la delicada situació econòmica de Catalunya i va incidir en la necessitat que aquesta Comunitat disposi d'un marge més gran per complir els objectius de dèficit. Rubalcaba i Mas van coincidir precisament que si Brussel·les accepta flexibilitzar els objectius de dèficit per a Espanya el Govern hauria de compartir aquest marge amb les comunitats autònomes.

No es va parlar en la trobada de si el PSC està disposat a donar suport als pressupostos elaborats pel Govern d'Artur Mas per a aquest any, segons les fonts, que han recalcat que, en qualsevol cas, aquesta seria una possibilitat que correspon decidir als socialistes catalans .

Artur Mas visita Rubalcaba després de reunir-se en secret amb el president del Govern Mariano Rajoy, en plena Setmana Santa, en una trobada en què els dos dirigents van parlar sobre la consulta sobiranista i sobre el sostre del dèficit.

Etiquetas
stats