Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Sabadell va rebre el 2010 el premi a la transparència

Jordi Mumbrú

“Aquest reconeixement reforça la confiança de la ciutadania en el seu Ajuntament i ens anima a seguir treballant de forma transparent i honesta al seu servei”. Amb aquestes paraules l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va agrair, el novembre del 2010, el Premi de la Transparència que li va atorgar l'ONG Transparència Internacional.

Després de comparar com treballen els 100 ajuntaments més importants d'Espanya, aquesta ONG internacional que vol lluitar contra la corrupció va realitzar un rànquing de municipis transparents. La llista va de 0 a 100 i Sabadell, on segons les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció podria existir una àmplia trama de comissions irregulars a canvi d'adjudicacions, figura en primer lloc, empatat amb altres cinc ajuntaments. Per confeccionar el rànquing, l'ONG té en compte fins a 80 indicadors que comparen la informació que es facilita des de la corporació municipal, les seves relacions amb els ciutadans, la transparència en les contractacions de serveis i la transparència en matèria d'urbanisme i obres públiques.

El dia del lliurament del premi, Bustos va dir sentir-se “orgullós i honorat” i va assegurar que seguiria treballant en aquesta direcció.

El premi es va lliurar onze mesos més tard que la Fiscalia Anticorrupció comencés a investigar la possible trama.

Etiquetas
stats