Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

Mestres i estudiants criden a la vaga contra la Lomce sense oblidar les retallades

Imatge de la manifestació de la darrera vaga d'educació. /CARMEN SECANELLA

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Una vegada més, la comunitat educativa catalana escenificarà el seu rebuig a la llei Wert i a les retallades en educació amb una vaga sectorial, des de les escoles bressol fins a la universitat, que anirà acompanyada de manifestacions a les principals ciutats de Catalunya. La jornada s'emmarca dins una convocatòria de vaga d'àmbit Estatal, que ja va començar ahir amb protestes per part dels estudiants de secundària.

A Catalunya, l'aturada la convoquen la gran majoria dels sindicats de professors (USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT, CGT), i compta amb el suport d'alguns sindicats d'estudiants, com AJEC, Sindicat d'Estudiants o SEPC. A més, es podria dir que la comunitat educativa en ple insta a la societat catalana a recolzar les mobilitzacions en defensa de l'escola pública. Així consta en un comunicat emès pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa -plataforma que aglutina els principals actors de l'educació-: “ens dirigim a la ciutadania per demanar col·laboració i compromís en aquesta jornada de lluita en defensa de l'educació pública”, sentencien.

Aquesta és la segona vaga d'ensenyament que tindrà lloc a Catalunya en menys de sis mesos. La darrera va ser el passat 9 de maig. La van secundar el 55% dels centres, segons els sindicats -el 20%, segons la Generalitat-, i desenes de milers de persones van omplir els carrers de les principals ciutats catalanes.

Malgrat que sembla que l'atenció se centri en el rebuig a la llei Wert, aprovada recentment al Congrés dels Diputats, els convocants de la vaga insisteixen que la protesta també va contra “les polítiques d'austeritat”, entre les quals destaquen l'augment de les ràtios a les aules, la no substitució dels mestres que estan de baixa fins al cap de deu dies, la insuficiència de les beques menjador o l'augment de les matrícules universitàries.

Manifestació a les 12.30 h a plaça Universitat

La comunitat educativa està cridada a buidar les aules des de primera hora del matí i a omplir els carrers cap al migdia. A Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, així com a altres ciutats catalanes -i de tota Espanya-, hi ha convocades concentracions. A la capital catalana serà a les 12.30 h a plaça Universitat. En la darrera vaga van sortir al carrer fins a 100.000 persones segons els organitzadors, i 10.000 segons la Guàrdia Urbana.

Per escalfar la protesta, més centenars d'estudiants ja van omplir ahir els carrers del centre de Barcelona. Convocats pel Sindicat d'Estudiants, 1.500 alumnes segons l'Ajuntament -5.000 segons el sindicat-.

Serveis mínims: un professor per cada quatre aules

La Generalitat ha decretat que els serveis mínims per a la vaga d'ensenyament siguin un docent per cada quatre aules, en el cas dels centres d'infantil i primària, i un directiu per escola. Pel que fa als centres d'educació especial, seria un educador per cada tres aules, i en el cas de les bressol, un terç de la plantilla haurà d'estar al seu lloc de treball. Són les mateixes mesures per als centres públics, concertats i privats.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats