Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Avancem trenca amb el PSC i aprova la seva aliança amb Nova Esquerra Catalana

Avancem y NECat acorden definir un "programa polític compartit

Europa Press

El corrent del PSC Avancem ha aprovat avui en una assemblea la seva aliança amb la formació Nova Esquerra Catalana (Necat) per concórrer junts en futures eleccions.

L'aliança ha estat aprovada per la majoria dels 60 assistents a l'assemblea i només ha tingut cinc abstencions.

L'acord entre les dues formacions servirà per definir les línies d'un nou programa polític compartit per intentar aconseguir “una nova majoria social”.

Després de la tercera assemblea de la formació, a Sant Feliu de Codines (Barcelona), han anunciat que buscaran una “aliança de progrés” amb els partits d'esquerra que estan a favor del 'dret a decidir'.

L'organització ha assegurat que “la resposta a la caiguda lliure del PSC no pot ser la d'un senyor que porta manant 30 anys en el partit”, en referència a l'aspirant a liderar els socialistes catalans Miquel Iceta.

JOAN IGNASI ELENA

Elena no ha aclarit si deixarà el seu escó com a diputat al Parlament, després que aquest dissabte Iceta li hagi demanat que lliuri l'acta si no està d'acord amb la línia del PSC.

En aquest sentit, ha contestat a Iceta que no creu que sigui ell qui hagi de marxar: “És a mi a qui ha de demanar amb urgència l'acta de diputat? Miri al seu voltant”, ha assenyalat.

En aquesta línia, ha subratllat que Iceta s'ha d'“aturar cinc minuts i pensar si pel bé del PSC” és el diputat que ha de deixar el partit o hi ha altres que ho facin.

En la trobada s'ha aprovat una declaració conjunta amb Nova Esquerra Catalana (Necat) - la formació d'Ernest Maragall - a favor d'un “nou inici del socialisme catalanista”, que ha comptat només amb cinc abstencions.

Etiquetas
stats