Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

La UPC anirà a la vaga per evitar més de 300 acomiadaments

Un grup de Treballadors, Davant el Rectorat de la universiat.  Un grup de treballadors va ocupar dimecres el vestíbul del rectorat de la UPC.

Pau Rodríguez

Barcelona —

Els treballadors i els estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) convocaran definitivament una vaga per exigir al rectorat que no executi els més de 300 acomiadaments previstos per aquest 2013. En una assemblea en què han participat gairebé mig miler de persones, una àmplia majoria ha votat a favor de la vaga, tot i que falta per definir si serà indefinida, com demanaven alguns i com es va acordar en l'anterior trobada entre campus de la UPC. El que és segur, de moment, és que la convocatòria és per al 25 d'abril, segons han confirmat els sindicats, que faran els tràmits pertinents dilluns.

Els treballadors de la universitat estan en peu de guerra des que el Consell de Govern va aprovar fa un mes uns pressupostos per al 2013 en què es preveia l'acomiadament de 90 treballadors interins del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i uns 250 professors associats, aquests últims per la via de la no renovació de contractes. Les mobilitzacions per forçar la rectificació de la mesura han estat constants des de llavors, des de talls de trànsit fins a assemblees en tots els campus, i des del dimecres un grup d'interins ocupa indefinidament el vestíbul del rectorat per exigir que ningú no perdi el seu lloc de treball, especialment el PAS, que si res no canvia es quedarà sense feina el proper 1 de maig.

En relació al caràcter de la vaga, durant l'assemblea ha hagut confrontació d'opinions. “Molta gent no la veu clara i prefereix altre tipus de protestes, però al final la majoria ha decidit”, relata Alícia Fernández, presidenta de la Junta de Personal del PAS funcionari. Fernández també obre la porta a que la vaga es prolongui fins el primer de maig, dia del treballador i quan es fan efectius els primers acomiadaments. Si és indefinida, l'aturada podria confluir amb la jornada de vaga de tot el sector educatiu espanyol convocada per al 9 de maig, i sens dubte quedarà emmarcada dins la setmana groga de protestes de la comunitat educativa catalana.

El personal de la universitat adopta aquesta mesura de pressió com a últim cartutx per evitar els acomiadaments, però també per revertir els ajustaments que pateix el campus des de fa dos anys, d'una banda a causa de les retallades de pressupost de la Generalitat, i per altra a causa d'un dèficit acumulat de 110 milions d'euros. Per rebaixar aquesta xifra, la UPC ja va aprovar al desembre un pla de reestructuració organitzativa que preveu, entre altres mesures, la fusió de graus i la venda de patrimoni de la universitat, com l'històric edifici de la facultat de Nàutica.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats