eldiario.es

9

CATALUNYA

Una cinquantena d'interins es tanca al rectorat de la UPC per protestar contra els centenars d'acomiadaments

El PAS afectat ocupa el vestíbul per forçar una negociació abans de l'1 de maig, quan està previst que es facin efectius els acomiadaments

Una assemblea de la UPC decidirà aquest divendres si se segueix caminant cap a una vaga general indefinida

Un grup de treballadors, davant el rectorat de la universiat.

Un grup de treballadors, davant el rectorat de la universiat.

Un grup de treballadors de la Universitat Politècnica de Catalunya porten més de 24 hores ocupant el rectorat de la universitat per protestar contra l'acomiadament de 340 treballadors, entre docents i Personal d'Administració i Serveis. Dins la cinquantena de concentrats, aproximadament, la majoria són PAS, acompanyats per alguns estudiants, i van iniciar l'acció quan la universitat va donar a conèixer quins serien els membres del PAS afectats per la mesura, en total 84, que si res no canvia es quedaran sense feina a partir de l'1 de maig.

El tancament dins el rectorat, de caràcter indefinit, és un dels darrers cartutxos del personal afectat per forçar la negociació amb el rector, Antoni Giró, tot i que en el moment de començar la protesta Giró ja va fer-hi acte de presència i els va anunciar que no hi havia alternativa als acomiadaments. Els representants sindicals, tammateix, consideren que se'n podrien evitar si es reduïssin els càrrecs de confiança, els sous de la direcció o inclús els salaris dels propis treballadors.

La protesta coincidirà aquest divendres amb una assemblea general de tota la UPC, que mirarà d'encarar una possible convocatòria de vaga indefinida, entre altres movilitzacions, tal com es va aprovar en la darrera trobada unitària d'estudiants i treballadors de la Politècnica.

Els 340 acomiadaments que va anunciar la UPC, en el marc dels pressupostos pel 2013, són el darrer ajust dut a terme per la universitat per fer front a un dèficit de 110 milions d'euros, el més elevat de tots els campus catalans. La retallada en qüestió servirà per estalviar 11,4 milions d'euros, però la direcció també preveu altres mesures per combatre el deute, com la venda de patrimoni, en el cas de l'edifici de la Facultat de Nàutica.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha